Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2434.07
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Mart 2022

Krizler kerizler

Bizim kuşağın yaşayarak görmediği nerede ise hiçbir şey kalmadı değerli okurlarım. Yaşa ki gör diyenler haklı haklı olmasına da delerek geçen yaşanmışlıkların bizzat şahidi olmanın insan üzerinde oluşturduğu sosyal ve psikolojik travmalar olmasa.

Krizlere muhatap olan ülkeler sıralamasında önlerde olduğumuzu tahmin ediyorum. Birinci dünya savaşında darmadağın olan ecdat toprakları üzerinde kurulan devletimizin düğmelerinin hatalı iliklenmesi yüzünden dedelerimizin yaşadıklarını elbette unutmamak gerekir.

Unutanların hatırlaması için de yaşanılanların tekrarlanarak hafızalarda taze kalması sağlanmalı ki, bugün yaşananları daha iyi tahlil edelim.

Mesela harf devrimi, devletin dini, hilafet makamı gibi devlet millet kaynaşmasının mayası olan kavramlar yerine milletin bugün bile dinsizlik olarak algıladığı laiklik ilkesi ile uzun yıllar ülkemiz krizler yaşadı.

Benzer krizler saymakla bitmeyecek kadar fazla.

Bir örnek daha vererek makaleme devam edeyim. İstiklal mahkemelerinde yargılanmadan idam edilen yüzlerce, binlerce masum insanın suçu ya şapka takmamak veya dini ile barışık olmaktı.

Krize sebep olan kerizler sırca köşklerinden milletin yaşadıklarına sadece seyirci kalmadı, aynı zamanda yangına körük olup devam etmesi içinde su yerine benzin döktü.

Bu yangını bugünde devam ettirilmeye çalışanların olduğu bir gerçek.

Dışarıdan kaynaklı yangınlara alışık olduğumuzdan içimizi dışımızı pek yakamasa da içeriden kaynaklı olanlara dayanmak gerçekten zor.

Geziyi unutmak, MİT tırlarını yok saymak, 15 Temmuza kulp takmak, şantaj, montaj, kaset, algı, yalan dolan ile milletin hafızasını hallaç pamuğu gibi darmadağın eden hadiseler hep içerdeki kerizler vasıtası ile yapıldı ve halen yapılmaya devam ediyor.

Daha dün devletimizin yoğun çabalar göstererek bir araya getirdiği Rusya-Ukrayna dışişleri bakanlarının Antalya’daki buluşmasını tiye almaya çalışan kerizler oluşturdukları yalan ve algı piyasasında taraftar buluyor.

Bu anlamsız savaşta var gücü ile gecesini gündüzüne katarak çalışan cumhurbaşkanını nasıl devre dışı bırakırız diye çırpınan kerizlerin sosyal medyada paylaşımları bu kadarına pes dedirten cinsten.

Savaşın kazananının olmadığını bildikleri halde kazanç peşinde koşmak tek kelime ile hainliktir alçaklıktır devlet ve millet düşmanlığıdır.

Soğan, sarımsak, patates ve poşet krizleri üreterek hükümet düşürme hayali kuranların şimdiki hayali maalesef çok vahim.

Savaşla hükümet düşürmek.

Bu alçaklığı gerçekleştirmek için de benzin mazot yağ ve hayat pahalılığını malzeme ederek ürettikleri yeni kerizleri kullanmak istiyorlar.

Tarihte örnekleri olsa da ey kerizler bu son hayalinizle hükümeti düşüremeyeceksiniz ama siz çatlamaya patlamaya devam edeceksiniz.

Geçmişte ülkemizin dört bir yanında patlattığınız bombalar içinizde sizi patlatacak.

Millet çoğunluğu olanın bitenin farkında.

Yediğiniz herzeleri biliyor.

Anketlerden anlıyoruz ki, böyle zor bir dönmede millet hem devletine hem de hükümetine sahip çıkıyor.

Olanı biteni aklı ve mantığı ile yorumluyor.

Zeka özürlülerin hesap kitaplarına pek itibar etmiyor. Biliyor ki, devleti dik ve diri olduğu sürece can, namus ve mal emniyeti garanti altında.

İçlerindeki hainler ve işbirlikçiler yüzünden devletleri dağıtılmış komşu ülkelerde demokrasi özgürlük hak hukuk ve hürriyet vaadi ile devletini bilerek veya bilmeyerek dağıtmış alçakların mazlum halklara yaşattıklarını yaşayarak görenleri bizler yaşamadan görüyor olmamıza rağmen ibret almayan alçaklar kerizler ve onların ağa babaları maalesef içimizdeler ve hemen yanı başımızdalar.

Gayeleri hükumeti hatta devleti yıkmak.

Bu millet devletsizde kalmamış.

Hükümetsizde kalmamış.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.