Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2434.89
BIST 100
9791.99
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 May 2023

Lütuf, ihsan ve Erdoğan!

Öncelikle hatırlatayım ki bu fırsat sizin ömür boyu vicdan azabı çekmemeniz için çok önemli bir lütuf ve ikramdır.

Sonsuz merhamet sahibi Allah Subhanehu Teâla sevdiği kullarını hatalarından dolayı kendi haline bırakmaz. Ömrünü hayırla geçirmiş, günah işlese de hasenatlarda bulunmuş kullarının kötülüklerini iyiliklerle değiştirmek ister. Merhametin kaynağı Rabbimiz, iyi kullarının gaflete düşmeleri neticesinde ya da hatalı değerlendirmelerden dolayı sürçmelerini bağışlamak için onlara imkân tanır. Çünkü bazen öyle yanlışlar oluyor ki bu yaptıkları yanlışın yankıları sonraki yıllarda o kulları ömür boyu vicdan azabına sürükler.

Allah Tebarek Teâla ise bu güzel kullarının böyle bir mahcubiyet yaşamamaları için onların düştükleri hatadan, yaptıkları yanlıştan kendilerini kurtarmak için ortam hazırlar, imkân sunar…

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi dindarın Kılıçdaroğlu’na oy verdiğini duyduk. Gerekçe olarak ciddi bir argümana sahip olmadıkları gibi, bunların Kılıçdaroğlu tercihini meşrulaştıracak hiçbir haklı yanları da yoktu:

Erdoğan’ın çevresi,

Erdoğan’ın değişmesi…gibi Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyi “helal” kılacak bir değere sahip olmayan bu tür itirazların sahipleri yaptıkları tarihi yanlıştan dolayı yarın büyük vicdan azabı yaşayacaklardı. Bu vicdan azabı öyle böyle değil, başkalarının mağduriyetine sebep olacak boyutlara varınca yakar iman sahibi insanı.

İşte geçen seçimde gidip Kılıçdaroğlu’na oy veren dindarların bu denli ağır vicdan azabı yaşamamaları için Rahmetiyle her şeyi kuşatan Allah Teâla onlara yeniden fırsat verdi:

28 Mayıs seçimleri bu fırsattır. Bu dostların 14 Mayıs günü yaptıkları hatayı 28 Mayıs günü Sayın Erdoğan’a oy vererek telafi etmeleri mümkündür. Aksi halde vicdanlarının baskısından, nefsi levvamenin onları sorgulamasından kurtulamazlar.

Biz de bu namazlı-niyazlı dostlara âcizane istirhamda bulunuyoruz: Hatasız kul olmaz ama her hatanın telafisi de olmaz. Aynı hataya düşerseniz artık bunun telafisi imkânsızdır.

Bu sebeple diyorum ki;

Gelin bu hatadan dönme fırsatını kaçırmayın. Varsa eleştirileriniz yapınız.

Varsa bir hata ki vardır söyleyin ama gidip kukla olduğundan şüphe olmayan birisine bir kez daha oy vermeyin.

Gelin el ele verelim ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçelim. Hem de rakibi olan Kılıçdaroğlu’na büyük bir fark atarak.

Neden fark atalım diyorum?

Erdoğan'ı düşük bir oyla seçersek ondan istediğimiz randımanı elde etmeyebiliriz. Keza düşük oyla seçilmesi 5 yıl boyunca dışarıdaki dostlarımızı(!) hareketlendirir ve böylece ülke gündemi seçimden kurtulmayacak.

Bu yüzden güçlü bir destek,

Yüksek oranda oy vererek Sayın Erdoğan’ı dünyadaki güçlü konumunda tutalım ki uluslararası güçler ülkemiz üzerindeki oyunlarından vaz geçsinler.

Size bir dost tavsiyesi,

Uyup uymamakta serbestsiniz lakin vicdanınız sizi “serbest” bırakmaz, biliyorum. O zaman 28 Mayıs’ta oyunu ne idüğü belirsize değil, ne olduğu bilinen; hatasıyla, sevabıyla bilinen Recep Tayyip Erdoğan’a ver ki torunlarına ağlama zorunda kalmayasınız…

Rabbim’den hayırlısını niyaz ederek;

Yeni Yüzyıl,

Türkiye Yüzyılı hayırlı ve mübarek olsun!