Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2435.96
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


MALEZYA BAŞBAKANINA HOŞGELDİN DİYORUZ

Enver İbrahim’in başına gelmeyen kalmadı. İftira attılar, çok çektirdiler ve hapiste bile yattı. Fakat onun samimiyetine, yapacağı hizmetlerine ve dürüstlüğüne inanan Malezyalılar Enver İbrahim’i iktidara taşıdılar.

75 yaşındaki Enver İbrahim bu hafta yemin etti ve Malezya’nın 10. başbakanı olarak göreve başladı. Enver İbrahim’in başbakanlığa uzanan macerası engellerle doluydu; 1998 yılında bir komplo ile başbakan yardımcılığından uzaklaştırılmış, eşcinsel ilişki yaşadığı iddiasıyla hapse atılmış, karakolda dövülmüş, 5 yıl hapis yattıktan sonra adı BM Genel Sekreterliği için geçmiş, siyasete geri dönünce yine aynı iddialarla hapse atılmış, eşinin kurduğu partinin seçim kazanmasıyla özgürlüğüne kavuşmuştu. Enver İbrahim’in 24 yıllık mücadelesi sığındığı Türkiye Konsolosluğu’ndan karakollara, cezaevlerine uzanan çetrefilli fakat nihayetinde hukuksuzluğun, siyasi güdülerle hareket eden mahkemelerin kaybettiği umut dolu bir hikâyeydi onunki.

Malezya'nın şimdi çiçeği burnunda Başbakanı Enver İbrahim, yakın zamanda satın alınan 1 milyon 793 bin Euroluk "Mercedes-Benz S600" marka lüks limuzini resmi makam aracı olarak kullanmayacağını açıkladı.

Malezya’nın 10. Başbakanı olarak kısa bir süre önce görevine başlayan Enver İbrahim, görevi sırasında söz konusu lüks araç yerine Başbakanlıkta bulunan herhangi bir aracı kullanacağını duyurdu.

Enver İbrahim, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Başbakanlık tarafından göreve gelmeden önce satın alınan ve şahsıma temin edilen Mercedes S600 marka aracı kullanmayı reddettiğimi bildirmek isterim. Benim için yeni masraf yapılmasını istemiyorum” ifadesini kullandı.

Cumartesi gecesi Selangor eyaletindeki bir camiden çıkarken benzer açıklamalar yapan Başbakan Enver, herkes tarafından uygulanması gereken kamu kaynaklarının israfına karşı yeni bir kültürün parçası olarak kendi kullanımı için yeni makam aracı ve ofisince gereksiz hiçbir yeni mobilya alınmayacağını söylemişti.

75 yaşındaki lider, daha önce genel seçim kampanya sürecinde verdiği söz doğrultusunda başbakanlık maaşını almayacağını açıklamıştı.

Daha önce kabinedeki bakan sayısının da azaltılacağını belirten Enver, kabinedeki bakanlardan maaşlarının düşürülmesi önerisine destek vermelerinin istendiğini dile getirmişti.

Kendisini alkışlıyor, ümmete örnek olan bu davranışından dolayı kutluyoruz.

Peki, bizde ne oluyor? Sadece bir örneği medyadan verelim:

İBB'nin iştiraki Halk Ekmek Yöneticisi Özgen Nama'nın yaklaşık 32 milyon lirayı bulan lüks araç siparişi ortaya çıkmış. İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde su faturalarına zam yapmıştı. Suya gelen yüzde 25'lik zammın ardından İBB'de lüks araç kiralandığı ortaya çıktı. Aracın bedeli yaklaşık 32 milyon liraymış.

2022 yılında kullanılmak üzere hizmet aracı adı altında ihalesi yapılan binek otomobillerde istenilen donanım ve özellikler ise şaşırtmış. Haberin devamında ise uzun bir liste halinde bunlar sıralanmış.

Bir Enver İbrahim’e bir de buna bakın, üzülmemek ve bu millete acımamak elde değil.