Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2324.65
BIST 100
9100.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 May 2023

​Mandacı zihniyet terör kadar tehlikelidir

Mandacı zihniyet; yabancı bir devletin korumacılığından yana olan kimsedir. Bir siyasetçi, kendi milletinin takdirini değil, emperyalistlerden ‘’aferin’’ bekliyorsa o mandacı bir zihniyete sahiptir. Bir siyasetçi, kendi milletinin zekâsına değil, ülkesine zarar veren bir ülkenin vatandaşını kendisine danışman yapıyorsa, o mandacı bir zihniyete sahiptir. Bir siyasetçi kendi ülkesini gidip yabancılara şikâyet ediyorsa, o mandacı bir zihniyete sahiptir.

İsim vermeye gerek yok. Çünkü hem kimlerden bahsettiğimi anladınız hem de isimlerden ziyade esas bu yazımda eleştiri konusu yaptığım mandacı zihniyettir.

Mandacı zihniyet, fıtri eğilimlerin ve ahlaki erdemlerin üzerinde olumsuz etki eder. Toplumu kimliksizleştirir, yozlaştırır ve çürütür. Akıl üzerinde baskı kurar, aklın bilgiyle gelişmesini önler. Karanlığı aydınlatmak nurun doğasında vardır ve bütün mandacılar tarihin her devrinde nura düşman olmuşlardır.

Mandacı zihniyet, sömürgecileri memnun etmek için milletini, tarihini, değerlerini aşağılar. Emperyalizme karşı, bağımsızlığı savunan milletini düşman olarak görür. Fertlerin kalbindeki vatan sevgisini yok eder. Çünkü hiçbir onurlu insan, mandacılığın gölgesinde kendisini huzurlu hissetmez, hissedemez.

Mandacı zihniyet, tembelliğin, edilgenliğin, sömürülmenin kaynağıdır. Fertler arasında sevgi, güven ve dayanışma duygusunun gelişmesine zarar verir. Bu tespitlerimizin hem tarihsel hem de güncel birçok örnekleri mevcuttur.

Mandacı zihniyet, uğrunda öleceği veya koruyacağı bir değeri yoktur. Ülkenin hak ve menfaatlerini koruma refleksleri zayıftır. PKK terör örgütü yaklaşık 40 yıldır bu ülkede kan döküyor, acılar yaşattığını herkes bilir. Peki, bu terör örgütüyle sınır ötesinde mücadele etme izni veren tezkereyi ret oyu veren zihniyet, mandacı zihniyet değil midir?

Mandacı zihniyet, mühendislerimizin göz nuru, emekçilerimizin alın teri olan İHA ve SİHA’larla onur duymak yerine hafife alır, dalga geçer. Çünkü ne alternatif bir gelecek kurma hayalleri ne de fikri bir derinlikleri vardır. Sırtı bilgiye, yüzü emperyalistlere dönüktür. Duyguları da sadece basit zevklere ayarlıdır.

Mandacı zihniyet, halkı, sadece tıpış, tıpış kendisine oy veren, söylediği her şeye sorgusuz sualsiz itaat eden bir yığın olarak görür. Emperyalist efendilerine köleler gibi boyun eğip itaat ettikleri gibi halkının da kendilerine boyun eğmesini bekler. Onlar gibi düşünmeyen sanatçı yalaka, onlara oy vermeyen halkı cahil görürler.

Mandacı zihniyetin, kurduğu her 10 cümlenin 9’u akıl ve bilimdir(!) Ancak Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST için ‘’bu bir panayırdır’’ deyip alay ettiler. Zira mandacı zihniyet ile ilim adamları arasında sürekli bir mücadele vardır. Çünkü ilim adamları zihinleri ve ruhları hakikatin nuruyla aydınlatmaya çabalarken, mandacılar, akıllardaki nuru söndürmeye çalışır. Bu nedenle mandacı zihniyet en az terör örgütü kadar tehlikelidir.

Toparlayacak olursa, 28 Mayıs Pazar günü iki zihniyet yarışacak. Bir tarafta sömürgecilerden ‘’aferin’’ bekleyen, tefecilerden para dilenen mandacı zihniyet olacaktır. Diğer tarafta Cihat Yaycı’nın ifadesiyle ‘’benim pergelimin merkezi Ankara’dır’’ diyenler olacaktır.

Bir tarafta sapıklığı savunan ve en az terör örgütü kadar tehlikeli olan mandacı zihniyet olacaktır. Diğer tarafta güçlü aileyi korumayı vaat eden ve tam bağımsız Türkiye diyenler olacaktır. Herkes diyeceğini dedi, bakalım Pazar günü Milletimiz ne diyecek?

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan