Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Kasım 2020

​Mehmet Ay ile birinci yıl

İktidar Partilerinde yaşanan değişimler kamuoyu tarafından ilgiyle takip edilir. Çünkü değişim heyecandır, yeniliktir ve meraklı bir bekleyiştir. Bu heyecanın bir örneğini de güzel şehrimiz Adana’da yaşadık. 20 Kasım 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle AK Parti Adana İl Başkanlığına Av. Mehmet Ay atanmıştı.

Mehmet Ay, henüz yirmi yaşlarındayken Üsküdar Gençlik Kollarında ve Marmara Üniversitesi Öğrenci Çalışma Birimlerinde görev almış ve geleceğe tohum ekmiş bir siyasetçi. Erken yaşlarında Adana İl Başkan Yardımcılığı, Adana İl Parti Avukatlığı, Adana İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve Adana Milletvekili adaylığı gibi önemli birçok noktada görev almış ve bu şehir için düşünce üreten bir siyasetçi olarak kentin hafızasında yer edinmiştir.

Adana, kendine has dinamikleri olan ve bununla birlikte bölgenin başkenti olan bir kenttir. Bu bilinçle hareketle şehrimiz çok hassas ve aynı şekilde çok kıymetlidir. Peki, bu şehir de geçen bir sene içerisinde neler yaşandı? Mehmet Ay, neler yaptı veya neler yapamadı. Biraz da bu konuya değinelim…

Göreve atanır atanmaz attığı ilk adım “vefa” oldu. Çünkü geçmişi yok sayarak geleceğin inşa edilemeyeceğinin farkındaydı. Bu düsturla, partinin çeşitli kademelerinde görev almış isimleri ziyaret ederek destek ve gayret talebinde bulundu. Bu olgu devir teslim töreninde hepimizi mutlu eden bir kenetlenmeyi beraberinde getirdi. Ay, ahde vefayı sözde bırakmayarak kentin yönetimini şekillendiren listesini de buna göre yaptı. Takdir edilen bu davranış sadece parti yönetimine has olmadı. Çoğu kimsemizin unuttuğu veya yoğunluktan göremediği/ihmal ettiği komşuluk kavramını hepimize hatırlattı. Öyle ki görevinin ilk günlerinde İl Başkanlığına komşu olan hemşerilerini kahvaltıya davet ederek gönüllere hitap edeceğini gösterdi.

Gönül kazanmayı kendine şiar edinen Ay, bunun için gönüllere dokunmak gerektiğine inanan bir siyasetçi. Yönetim Kurulunu oluşturduktan sonra yaşlı büyüklerimizi ziyaret ederek hayır dualarını aldı. Hasta vatandaşlarımızı hasta yataklarında ziyaret ederek durumlarıyla yakından ilgilendi. Kimi kimsesi olmayan hemşerilerimiz ile devletimiz arasında köprü vazifesi gördü. Kimi zaman ağabey, kimi zaman bir evlat ve en önemlisi herkesin rahatlıkla ulaşabildiği “aileden biri” oldu…

Adanalıların sorunlarıyla ilgilenirken Adana’yı ihmal etmedi elbet. “Adana, bizim bitmeyen sevdamız” diyerek şehre konu olan yatırımların hızlandırılması ve yeni yatırımların gelmesi için sıkça temaslarda bulundu. Yeni Stadyum, Bölge İdare Mahkemesi, 26 Milyonluk Kırsal Kalkınma Projesi vb. birçok projenin nihayete kavuşması için ilgili bakanlarımızla yoğun görüşmeler yaptı.

Yatırımların yanı sıra yerel siyaseti de ihmal etmedi. Muhalefet nedir, ne olmalıdır, nasıl yapılmalıdır sorularına “İl Başkanı” vasfıyla göstermiş oldu. CHP’li Büyükşehir Belediyesine birçok defa insani ve siyasi dersler verdi. Bu dersleri hazmedemeyen CHP’li Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve parti mekanizmasında karar verici birçok isim kusmaya başladı. CHP’lilerin gündemi Mehmet Ay oldu. Nasıl olmasın ki? CHP’nin halkın nabzını anlayamama siyasetini yüzlerine çarpa çarpa kamuoyunun takdirine bıraktı. Sahra Hastanesi yalanı, Vefa Sosyal Destek Grubuna yapılan saldırı, Büyükşehir Belediyesi tarafından cami önünde ücretsiz bir şekilde dağıtılan gazete… Tüm bunların yanı sıra CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanması gereken “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” ile memur ve işçilerin aylarca ödenmeyen maaşlarına kadar. Her birinde Mehmet Ay’ın güçlü iradesi ve nihayete erdirişine şahitlik ettik.

Yerelde yaşanan bu mücadelenin yanı sıra Parti Teşkilatı tarafından verilen görev ve sorumluluklarda hassas bir şekilde ifa edilerek başarılar ve dereceler elde edildi. AR-GE Başkanlığı'nın düzenlediği 19'uncu dönem Siyaset Akademisi başvurularında Türkiye ikincisi oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında online bayramlaşma programı yapıldı ve bu organizasyon tüm teşkilatlara örnek oldu. En son yapılan üye seferberliğinde 60 Bin yeni üyeye ulaşarak büyük bir başarıya imza atılmış oldu.

Elimden geldiğince önemli noktalara değinerek yazıyı kısa tutmaya çalıştım. Ama yapılan iş çok olunca yazı da ister istemez uzuyor. Her biri birbirinden kıymetli birçok konuya değinerek yapılan icraatları hatırlamaya ve hatırlamaya çalıştım.

Pandemi sürecinde böylesi güzel işleri ortaya koyabilen bir İl Başkanı, Adana için bir şans. Adanalı hemşerilerimiz bu şansın farkında. Mehmet Ay’a sahada gösterilen teveccühte bunun en güzel kanıtı. İl Başkanı Mehmet Ay’ın dolu dolu geçen bir yılını tebrik ediyorum. Bir yıla sığdırılan bu başarılar, geleceğe umut olmasını diliyorum. Nice yıllara, nice başarılara…