Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2431.49
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Mart 2022

Milletimiz bunları tanıyor

Halk TV’de Ukrayna-Rusya savaşı konuşuluyor. Konuk ise Özgür Özel. İktidara saldırıyor. İftiranın bini bir para…

Bir kısmını aktarıyorum: “Türkiye istihbaratı nerde? Niçin sen, bu işin olacağını ABD bilirken, Almanya tedbir alırken, kendi vatandaşı için. Sen güvencesiz bir şekilde orada tut. Tahliye planınız nerde? Hala yirmi binin üzerinde yurttaşım iki ateşin arasında ise…”

Sunucu, Özel’in iftiralarına destek umarak Kiev’den Hikmet Samet Alemdar adlı bir vatandaşımıza bağlanıyor.

-Bize oradaki durumu anlatır mısın?

Hikmet Samet Alemdar:

-Evet, ben evdeyim. Kiev’deyim. Dışişleri Bakanlığımız, Büyükelçimiz savaş başlamadan, 10-15 gün önceden, 15.000 Türk vatandaşı tek tek arayarak ve mesaj göndererek, canla başla kimimizi gece üçte aradılar, destek oldular. Bizleri buradan alacaklarını söylediler…

Bu açıklamadan sonra Halk TV yayını kesiliyor.

Milletimiz bunları babaları ve dedelerinden tanıyor. Ölçü ve değerleri halkla aynı değil. Halka tepeden bakan, ayrıştıran, kendilerini farklı ve ayrıcalıklı gören bir zümreden söz ediyoruz. Bunların ülkemiz adına hiçbir başarıları yoktur.

Biz bunları ezanı yasaklamalarından, milletin inançlarına savaş açmalarından tanıyoruz. Biz bunları köprülere, barajlara, hasta hanelere karşı çıkmalarından, “yaptırmam da yaptırmam” tehditlerinden tanıyoruz. Çok yara bıraktılar. Biz bunları idam sehpalarından, Menderes’i idama götürmelerinden, darağacındaki fotoğrafları göstererek Erdoğan için idam imasında bulunmalarından tanıyoruz. Demokrasi naralarının atılması esas niyetleri gizlemeye yetmiyor.

Aralarında doğruları, farklılıklara tahammülü olanları ayrı tutuyoruz. Adaletli olanlar, gerçeğin yanında olanlar var ancak onların sayısı da ne kadar az. Maalesef sesleri çıkmıyor. Kötü gösteriliyorlar.

Ne demişti zenci çocuk?

- Farklı olduğum için hepiniz beni kötü görmüştünüz. Oysaki hepiniz aynı olduğunuz için ben size acımıştım.

Kiera Cass tespitidir: “Dedikoduları olduğu gibi bırakırsan, kendi kendilerine yok olup giderler.” Her seçimde oy kayıpları, halkın onlardan uzaklaşması bu yüzden. Milletten ve değerlerinden yana olmazsan kazanamazsın.

Oysa bizi biz yapan farklılıklarımızdır. Farklı sesler, farklı değer ve düşünceler. Birimizin farklılığı, diğerimizin varlığı olmalı. Dillerimiz, renklerimiz, görüşlerimiz farklı olacak ki zenginlik olsun. Bir denge olsun. Terazi tek kefede dengelenmiyor. Diğer kefeye muhtaç. Onunla tamamlanıp denge sağlıyor çünkü.

Allah korusun…

Türkiye bir dış saldırıya maruz kalsa bu bizim savaşımız değil ‘Erdoğan’ın savaşı’ mı diyecekler? Böyle düşündükleri için midir, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir evde saklandılar.

Millette karşılığın yoksa karşılığı siyaset dışında ararsın. HDP ve marjinal gruplarla işbirliği bu değil mi? Savaşı fırsat bilerek siyasi rakibine bel altı çalışmayı hangi değer emrediyor? Hiçbir değerde bunun yeri yoktur.

Esas savaş; gerçekle, yanlışın savaşıdır.