Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2324.76
BIST 100
9076.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 May 2021

​Nakbe

Terör devleti İsrail’in 14 Mayıs 1948’de kuruluşundan bir gün sonra 15 Mayıs gününü Filistinliler (Nekbe) büyük felaket günü olarak ilan etti. Soykırıma dönüşen Felaket şiddetini ve hacmini artırarak 73 yıldır devam ediyor.

O gün bugündür Apartheid politikalar uygulayan İsrail, gerek coğrafya, gerekse sosyolojiyi BM’nin gözetiminde Filistinliler aleyhine değiştiriyor. Filistinlileri soykırım ile yok etmek için İsrail’in başlattığı büyük felaket sırasında 1,5 milyon Filistinliden 800 bini göçe zorlandı. Katliamlara varan olaylar sırasında 774 yerleşim yerinden 531’i haritadan silinirken 243 yerleşim yeri Siyonist rejimin denetimine alındı. BM’nin bir türlü yaptırım uygulayamadığı 75’ten fazla katliam uygulandı ve 15 binden fazla Filistinli katledildi. Yok edilen yerleşim yerlerinin üzerine İsrail, gayrımeşru yerleşim birimleri kurarak asimilasyonunu pervasızca sürdürdü.

Felaketin sadece Filistinliler ile sınırlı kalacağını düşünenler, Siyonist ideolojiyi ya bilmiyorlar veyahut ta İsrail’e uyguladığı soykırımı kolaylaştırmak için 73 yıldır olduğu gibi zaman kazandırıyorlar. İsrail, sadece Kudüs’ü, Batı-Şeria’yı, Golan’ı, Gazze’yi istemiyor, Türkiye’den de Fırat-Kızılırmak-Konya ovası üçgenindeki bölgeyi de vaad edilmiş toprak olarak görüyor.

Büyük Felaket çerçevesindeki İsrail’in F-35, top, tank, füze, gemilerle yaptığı katliamlara karşı Filistinlilerin taşla, sapanla, sopayla başlattıkları intifadalar ise trajediler ile dolu. Tam donanımlı İsrailli katil sürüsüne karşı Filistinli çocukların bile iman varsa imkan bulunur ruhuyla yaptıkları direniş bugün olmazsa da yarın mutlaka meyvelerini verecektir. Güney Afrika’da 1948’de başlayan ırkçı apertheid soykırım 1991’de bitmesi, İsrail’in de bu anlayışı 2021 sonrasına taşıyamayacağını gösteriyor.

Demir Kubbesi çöken bir İsrail’i Gazze’ye girmekten vazgeçiren de Hamas’ın füzelerinden çok, insansız hava araçlarının Gazze sokaklarında İsrail askerlerine verdireceği kayıp endişesi. 16 bin roketin Gazze’ye girişini göremeyen İsrail istihbaratının gölgelerinden korkar hale getirdikleri insanları artık kontrol edemeyeceği de olayın bir başka boyutu.

İsrail’in Gazze’de bombalara yıktığı bina sayısı 300’ü geçti. Gazetecilerin çalıştığı binalar, hastaneler, okullar, kamu binaları hedefte. Güya gazetecilerin çalıştığı binalardan İsrail’e roket atılıyormuş. Ağır bombardımandan etkilenen 10 binin üzerinde insan ise oturdukları evleri terk etmek mecburiyetinde kaldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısı’nın ardından Papa, gibi Biden de gözlerini açtı. Papa Françiş Pazar ayininde, Kudüs’teki gelişmeleri endişe ile takip ettiğini belirterek, tarafları barış yolunu seçmeye davet ediyor.

İsrail saldırılarını kınamamak için her türlü yalanın arkasına sığınan ABD’nin bunak başkanı Biden bir sürpriz de ABD Müslüman sivil toplum örgütlerinden geldi. Müslüman çatı örgütleri, Biden’in İsrail yanlısı açıklamalarından dolayı bayramlaşma programını boykot ettiler.

Gazze’ye giremeyeceğini anlayan Netanyahu, uluslararası emrindeki Papa ve Biden gibi aktörlere araya girmelerini, Gazze’den atılan füzeleri durdurmalarını istiyor. Netanyahu ne isterse istesin, Nakbe’nin hedefinin Filistinlilerden sonra Türk milleti olduğunu hesap eden derin akıl, Filistinlilere, Libya ve Karabağ savaşlarının kaderini değiştiren şu meşhur Bayraktarlardan gönderir mi dersiniz. Türk devlet aklı, Karabağ’daki statükoyu durdurduğu gibi Kudüs, Şeria, Gazze kısacası Filistin’deki oldu bittiyi de durduracaktır. Bunu yaparken de Uluslararası kurum ve kuruluşları sırf Siyonistlerin kontrolünde diye yok saymayacak. Tersine bu kuruluşlara kuralları hatırlatarak, kuralları uygulamaya zorlayacaktır. Olmadı, bana ne İsrail’in güvenliğinden deyip, Küreciğin radarlarını kapatıverecektir. Hamas’ın derme çatma roketleriyle başedemeyen İsrail, İran ile uğraşsın bakalım. Kaç tane Filistinli katletmek için bölgeye dünyanın çeşitli yerlerinden getirilmiş, yasa dışı göçmen kalacaktır Filistin topraklarında o zaman göreceğiz. Filistinlileri yok etmek için kurgulanan Nakbe bugünden sonra tersine çalışacaktır. Bugüne kadarki yalanlarıyla kredisini bitiren yalancı İsrail’e anti operasyonda kaç kişinin inanacağını düşünüyorsunuz. Vesselam….

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan