Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2322.01
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Mart 2021

Namaz kılanın, başörtülünün PKK'da ne işi var?

Geçtiğimiz günlerde HDP (PKK) milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun dokunulmazlığı kaldırıldı.

O da her PKK’lı gibi suç işleme özgürlüğü istedi.

Suçsuz olduğunu, adaletsizliğe uğradığını iddia etti.

Tıpkı en büyük suçlulardan biri olan PKK’lı Selahattin Demirtaş gibi.

Gergerlioğlu da diğer PKK’lılar gibi bir doğruya çok sayıda yalan/yanlış ekleyerek propaganda yapıyor.

Yıllardır kan döken PKK’ya ses etmeyen Gergerlioğlu;

herkesin hakkını savunduğunu, mazlumun yanında olduğunu, mazlumun kimliğini sormadığını söylüyor.

Yıllardır PKK zulmüne maruz kalanlara sahip çıktığına ise pek şahit olmadık.

Hatta hiç böyle bir olay hatırlamıyorum.

Gergerlioğlu suç işleme özgürlüğü isterken,

CHP aktörleri ise her zamanki gibi PKK’lı Gergerlioğlu’na sahip çıktı.

***

CHP suç işleme özgürlüğüne mi destek veriyor, mazluma mı?

***

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam: “#GergerlioğlununYanındayız Ömer Faruk Gergerlioğlu samimi bir insan hakları savunucusudur. Siyasetçilere baskı yapmak, siyasetçiyi susturmak sorunları ortadan kaldırmaz. İnsan Hakları ihlallerine son verin ve hukuka aykırı bu kararı düzeltin.”

***

PKK’ya karşı müzisyen duyarlılığına hiç şahit olmadığımız Müzisyen Ferhat Tunç: “Bu yargı kararı, demokratik siyasete ve siyasetçilere yönelik çok ağır bir tehdittir. Sayın Gergerlioğlu, kimlik sormadan mazlum ve mağdur olan herkesin yanında oldu. O mazlumlar onu yalnız bırakmayacaktır. Dostu ve arkadaşı olmaktan onur duyuyorum. #GergerlioğlununYanındayız”

***

Konu HDP (PKK)’lilerin suç işlemesi olunca hukuku aklına getirmeyen Özgür Özel: “HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi hukuksuzdur.

Yasama organının bu hukuksuzluğa bir kez daha alet edilmesi kabul edilemez. TBMM Başkanlığı Enis Berberoğlu kararında yaptığı hatayı kasten tekrarlamaktadır.

#GergerlioğluYalnızDeğildir”

***

PKK (HDP)’lılar suç işlediğinde Anayasayı hiç aklına getirmeyen Canan Kaftancıoğlu: “Akp iktidarı tarafından Anayasaya aykırı bir şekilde @gergerliogluof‘nun vekilliğinin düşürülmesiyle TBMM’ne bir kara daha çalındı. #GergerlioglunaDokunma

***

CHP’yi adeta HDP (PKK) işgaline açık hale getiren CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da

Gergerlioğlu’nu arayarak ona sahip çıktı. Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı paylaşımda, “Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beni aradı. Skandalı kınadı. Ortak payda çok önemlidir” dedi.

***

Firari FETÖ'cü Emre Uslu da, HDP (PKK) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na sahip çıktı. Uslu, Gergerlioğlu'na sahip çıkarak "Türkiye adına umut beslemek isteyenler için Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Sezgin Tanrıkulu son kale hükmündedir. Bu yüzden hedefe konup terörist ilan edilen Gergerlioğlu'na sahip çıkma ve Gergerlioğlu vicdanın sesidir deme zamanıdır" dedi.

Emre Uslu; Fetullah Gülen, Abdullah Öcalan için de vicdanın sesidir diyebilecek bir durumda. PKK (HDP)’lılara vicdanın sesi diyebiliyor.

***

Tam 13 kurum birlikte PKK’lı Gergerlioğlu’na destek açıklaması yaptı.

2017 Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, 78’liler Girişimi Ankara Meclisi, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Demokrasi İçin Birlik (DİB), Diyalog Grubu, Doğu-Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (EŞHİD), Hak ve Adalet Platformu, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Punto 24 Bağımsız Gazetecilik Derneği (P24), Türkiye-Almanya Kültür Forumu, Yurttaş Girişimi, Yurttaşlık Derneği.

Bu kurumları evlatlarını PKK (HDP)’dan isteyen analar bir destek açıklaması yaparken hiç duymadık. Konu PKK olunca, PKK’lılar mazlum oluyor.

***

Ayrıca HDP (PKK) konusunda çok duyarlı olan Türk Tabipleri Birliği de "Bizler meslektaşları ve meslek örgütü olarak insan hakları savunucusu Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yanındayız" diyerek destek kuyruğuna katıldı.

PKK (HDP)’nın kuyruğu gittikçe uzuyor. PKK, hayret evrici bir şekilde Kemalist kurumları, Kemalistleri peşinden sürüklüyor.

***

Mesele insan hakları savunuculuğu mu?

Gergerlioğlu eğer dürüstçe PKK mağdurlarına sahip çıksaydı, her mazlumun yanında yer alsaydı, … biz de Gergerlioğlu’nu savunurduk.

Gergerlioğlu’nu savunanlar da Gergerlioğlu suçsuz olduğu için değil, PKK (HDP) oylarına göz diktikleri için Gergerlioğlu’nu savunuyorlar.

Kürtlerin oyunu almak için PKK’yı aracı yapıyorlar.

Çünkü PKK’dan korkuyorlar.

Aksi halde PKK onlara bölgede propaganda yapma fırsatı vermez.

CHP ve aktörleri; PKK üzerine yürüyerek, bölge insanını kazanmak yerine,

PKK (HDP) ile birlikte yürüyerek, Kürtleri de PKK’ya iterek oy kazanmaya çalışıyorlar.

***

PKK İslam, namaz, tesettür, başörtüsü, … düşmanı bir terör örgütü.

PKK (HDP) milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alınırken, abdest almama izin vermediler, sabah namazını kılmama izin vermediler.” Demiş.

PKK’lı Pervin Buldan ile tiyatro izleyen Barış Yarkadaş: “HDP'li Ö. Faruk Gergerlioğlu, Nevruz Bayramı sabahı, Meclis'te abdest alırken gözaltına alındı. AKP, Bahçeli'nin talimatlarını sektirmeden uyguluyor. Meclis koridorlarına polisi yığan AKP, bir gün daha iktidarda kalabilmek adına Türkiye'nin geleceğini yok ediyor. Bu böyle gitmez!” diyerek, sanki bugüne kadar her namaz kılanın hakkını savunmuş gibi büyük bir pişkinliğe imza attı.

***

Başörtülü PKK (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya: "Milletin iradesi ve vekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah namazı için abdest alırken elbisesi ve ayakkabısını giymesine müsaade edilmeyerek darbeciler tarafından meclis basılarak rehin alınmıştır." Diyerek abdest olayını tekrarladı.

***

Ömer Faruk Gergerlioğlu masum mu?

Nerede bir mazlum varsa bütün Müslümanlar ona sahip çıkmak zorundadır.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun eğer bir haksızlığa uğramışsa, biz de her Müslüman gibi mazlumun yanında yer alırız.

Ayrıca, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sabah namazı için abdest alırken gözaltına alındığı iddiası da yalanlandı. Ankara’da güneşin saat: 06.44’te doğduğu, gözaltı işleminin saat: 06.50’de başladığı açıklandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, " Namaz ve abdest üzerinden bu tartışmanın yürütülmesini, FETÖ'cü bir yöntem olarak görüyorum" diyerek abdest olayını yalanladı.

***

Sonuç olarak

Eğer Gergerlioğlu, iddia ettiği gibi abdest alırken gözaltına alınmışsa, Gergerlioğlu’na yanlış yapılmıştır.

Normalde Gergerlioğlu gibi abdestli namazlı birinin, Hüda Kaya gibi başörtülü birinin İslam düşmanı PKK’da olması bile düşünülemez.

Bu günah ve vebal de kendi tercihleridir.

Ama, beşikteki çocukları dahi ŞEHİT eden PKK’ya destek oldukları müddetçe,

PKK’lı oldukları müddetçe, asla ve asla mazlum olamazlar.

PKK’yı bırakmayan, PKK’ya karşı çıkmayan hiç kimse, MAZLUM olamaz.

PKK ile mazlum, barış, demokrasi, insan hakları, İslam, namaz, başörtüsü, ADALET, suçsuzluk, HAK, … kavramları asla ve asla bir arada olamaz.

Ayrıca, bir hukuk devletinde suç işleme özgürlüğü olamaz.

Suç işleyen herkes, ADİL bir yargılanmayla suçunun cezasını çeker.

****

Haftanın Twitter mesajlarım

Namaz kılanın (@gergerliogluof), abdestli olanın, başörtülü olanın (Hüda Kaya @HudaKaya777), PKK'da ne işi var Ömer Faruk Gergerlioğlu?

Namaz kıldırmadılarsa, size yanlış (adaletsizlik) yapılmıştır. Ama sizin PKK (HDP)'da ne işiniz var?

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan