Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2432.23
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Eylül 2020

Örtülü Savaş

Bölünmüş ve küresel bir güç olamayan Türkiye projesini önlemek için savaş birçok cephede devam ediyor. Tarih boyunca Yahudi, Ermeni ve Rum çeteleriyle uğraşan Türk milleti, batılılar tarafından kollanan Müslüman topraklarında paravan işgalci ve yayılmacı devletler olan İsrail, Yunanistan ve Ermenistan ile uğraşıyor.

Türkiye’nin bu çok cepheli savaşında hiç şüphesiz en önemli cephe ekonomi cephesi. Her hamle yapıldığında mutlaka ekonomik olarak bedel ödettiriliyoruz. Türkiye’nin Akdeniz’deki kararlı duruşu karşısında ABD bankalarının harekete geçmesi sonrasında dolar 7.70’leri geçti. 2018 yılında beri Merkez Bankası ilk kez faiz artışına giderek ateşi söndürmeye çalıştı. Güya The FinCEN 2 trilyon dolar şüpheli fondan bahsederek bunları Türkiye’deki bankalarla ilişkilendirmek istedi. ABD’de Kirli para transferi Rıza Sarraf konuları gündeme geldi. ABD’nin ekonomik operasyonuna AB-Almanya cephesi de eşlik etti. Avrupa’da yaşayan Türklerin hesap değişimini gündeme getirerek Türkiye’ye yatırımları konusunda yeni bir sopa üretti. Türkiye’nin ilaç borçlarının 230 milyon dolardan bir yıl gibi kısa sürede 2.3 milyar dolara çıkmasının hikayesi bile sömürünün boyutunu bizlere anlatıyor. ABD’li ilaç firmalarının Türkiye’de dağıttıkları rüşvetlerle kamuyu soymalarının önüne geçmek için başlatılan soruşturma dolayısıyla bu paralar ödenmiyor. Sağlık Bakanlığı da yeni ilaç ihalelerinde firmaların havadan para kazanmalarını önlemek için yüzde 60’a varan indirimler isteyerek soygunun önüne geçmeye çalışıyor. Soruşturmaları kapattırmak için ABD Büyükelçisi tam da bu aşamada devreye giriyor. Güya Türkiye’nin parası yok o yüzden ödeme yapamıyor algısı ile hırsızlıklarının örtmeye çalışıyor.

ABD ve AB’nin yaptırım uygulaması durumunda bundan zararlı çıkacak taraf yine kendileridir. İslam düşmanlığını toplumda yayarak öteki oluşturan emperyalist cephenin yaptırım tehdidi kesinlikle ters tepecektir. Yaptırım uygulaması durumunda Türkiye tek çatı altında toplanarak emperyalizm karşısında kenetlenecektir. Onların sırtımızdan kazandıkları trilyon dolarlar sorgulanır hale gelecektir. Gümrük Birliği, Vize serbestisi, Göçmen anlaşması yeniden gözden geçirilecektir.

Türkiye bir yandan Akdeniz’de Rum-Yunan şımarıklığı ile uğraşırken, çukur eylemlerine karışanların yargıya hesap vermeleri gündeme geldi. Bir Rus haber sitesi 275 PKK’lı teröristin Erivan’a taşındığını yazdı. Yerel kaynaklar Karabağ’a 5 bin PKK’lı teröristin yerleştirildiğini söylüyor. Yine uçuş kayıtlarına göre Süleymaniye’den kalkan uçaklar Azerbaycan’a saldırılar başlatılmadan önce Ermenistan’a silah ve mühimmat ve terörist taşıyor. Bu da işin içinde ABD-İsrail’’in olduğunu gösteriyor bizlere. Güven park patlaması sebebiyle kendisinden de hesap sorulacağını iyi bilen Salih Müslim isimli müptezel, Hendek katillerinin yargıya hesap vermesini operasyon olarak nitelendirerek iç savaşın kapısının aralandığı tehdidinde bulunuyor. PKK terör örgütü değildir propagandası ile tanıdığımız HDP’nin ABD temsilcisi Giran Özcan’ın Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırılarının başlamasından 4 saat önce twitter hesabından İsrail istihbarat aygıtı Jaruselam Post’un güya Suriye’den Azerbaycan’a savaşçılar taşınıyor yönündeki mesnetsiz haberi paylaşması tesadüf olabilir mi?

Akdeniz bölüşülürken Türkiye’nin terörle oyalanmasını isteyenler, PKK terör örgütünün Türkiye’yi oyalamaya gücünün yetmediğini, artık Türk istihbaratının kimsenin ettiğini yanına bırakmadığını görünce devreye terör örgütleri yerine Yunanistan, Ermenistan gibi terör devletlerini soktular.

Ermeni saldırıları Dağlık Karabağ’ın esaretinin sona ermesine vesile olacaktır. Güneyde 6 köyü kurtardığını açıklayan Azeri ordusu Ağdam’ı da kuşattı. Suriye’de, Libya’da Türkiye ile karşı karşıya gelen Rusya, Ermeni saldırganlığını durduramadığı için, Kafkasları da kaybedecektir. Azerbaycan’dan Türkiye’ye enerji akışını kesmek için Ermenileri kışkırtanların timsah gözyaşlarını boşuna akıtmasınlar. Ermeniler işgal ettikleri bölgelerden kaçıyorlar. Türk birliğine mani olamayacaksınız. Türk Birliği, Doğu Türkistan’da 16 bin camiyi yok eden Çin’i de, ABD’yi de, Rusya’yı da durduracaktır.

18 Ekim Kıbrıs’ta seçimler var. Kamuoyu anketleri AB’ci politikalarla Rumlarla bütünleşmeyi savunan Mustafa Akıncı’nın Başbakan Ersin Tatar’ın gerisinde olduğunu gösteriyor. Kıbrıs iradesini özgürlükten yana koyacak, yıllardır çözülmeyen Kıbrıs sorunu kökünden çözülecektir. Dünya 3 Kasım ABD seçimlerini de dört gözle bekliyor. Kolombiya bölgesinde postayla oy kullananların mükerrer oy kullandığı iddia ediliyor. 3 Kasım 2002’de Türkiye Ak Partili günlere kavuşmuştu. 3 Kasım 2020 ise ABD’nin dünya ile değil kendisi ile bile uğraşamayacak hale geleceği bir dönemin başlangıcı olacaktır. Yıllardır terör örgütü ve paravan terör devletleri eliyle örtülü savaş yürüten emperyal güçlerin pılısını pırtısını toplama vakti geldi… Vesselam…