Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2484.62
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Ekim 2021

Oynanan oyun büyük!

Mazlum ve fakir ülkeler ABD ve Batı’ya karşı hayatta kalmanın mücadelesi veriyor. Bu ülkelerin çoğunluğu da Müslüman ülkelerdenoluşuyor. Yani Müslüman ülkeler kardeş ve birlik olamamanın bedelini ağır ödüyor. Batı dabu durumufırsata çevirerek İslâm coğrafyasına çökmeyi sürdürüyor.Şöylede diyebiliriz; İslam âlemi kalben ayrı olmanın bedelini kurda yem olarak ödüyor.

Üç öküz hikâyesini bilirsiniz ancak bir kez dahaanlatayım.

Hz. Ali (r.a) bir gün arkadaşlarına uyarılarda bulunurken, sözü Hz. Osman’ın (r.a.) şehadetine getirdi:

“–Benim, sizin ve Osman’ın durumu neye benziyor biliyor musunuz?” diyerek şu örneği verdi:

Sık ağaçlı bir ormanda üç tane öküz vardı. Birisi siyah, diğeri beyaz, öbürü de kırmızı idi.

Ormanda bir de aslan vardı, lâkin birlik ve beraberlik içinde oldukları ve yardımlaştıkları için onları yemeye gücü yetmiyordu. Siyah öküzle kırmızı öküze gelerek şöyle dedi:

“–Bu ormanda bizi diğer hayvanlara fark ettiren şu beyaz öküzdür. Çünkü onun rengi açık ve dikkat çekici bir renktir. Onu yemem için bana müsaade ederseniz, orman hem benim hem de sizin için daha güvenli bir yer olur.”

İki öküz:

“–Öyleyse buyur, o senindir” dediler.

Aslan da beyaz öküzü bir güzel yedi. Çok geçmeden yine geldi ve bu kez de kırmızı öküze:

“–Bu ormanda bizi diğer hayvanlara fark ettiren şu siyah öküzdür. Çünkü onun rengi dikkat çekici bir renktir. Benimle senin rengin ise öyle değil. Onu yememe müsaade edersen orman bizim için daha emniyetli olur, orada birlikte yaşarız” dedi.

O da:

“–Buyur, ye!” dedi. Aslan siyah öküzü yedi ve bir müddet sonra da kırmızı öküzün yanına gelip:

“–Seni yiyeceğim” dedi.

O da:

“–Öyleyse bana müsaade et nidâ edeyim” dedi.

Aslan:

“–Tamam, istediğini söyle” dedi.

Kırmızı öküz yüksek sesle şöyle dedi:

“–Dikkat edin, ben beyaz öküzün yendiği gün yendim(İbn Kesîr, el-Bidâye, VII, 183; Ali el-Müttakî, no: 36308)

Kurt, kurtluğunu yapıyor!

Emperyalizm oyuna getirerek, bölüp, parçalayıp yutuyor. Irak ve Libya’yı böyle parçalandı.Mısır’da ABD destekli bir darbeyle Mursi iktidardan edildi. Yaşanan dramlar hala devam ediyor! Suriye’nin durumu ortada! Asıl amaç Türkiye’ye çökmektir.

ABD destekli,Suudi Arabistan, Mısır ve BEA öncülüğünde bir ittifak kurularak Türkiye’ye karşı konuşlandırıldı. Amaç, Müslüman ülkelerin birlikte hareket etmelerini önlemek ve bir İslam iç savaşı çıkarmaktır. Nihai amaç iseTürkiye’yi teslim almaktır. Türkiye’nin bağımsız ve güçlü olmasıistenmiyor. Çünkü güçlü bir Türkiye ümmetin uyanması demektir. İstiyorlar ki kurdukları sömürü düzeni ilelebet sürsün. “Allah’a yemin ediyorum ki biz köle olmayacağız”

Kurtlar sahnede olmayı sürdürüyor.

ABD, Almanya ve Fransa dâhil 10 ülke büyükelçilerinin “anayasal düzeni bozma teşebbüsü” ve “casusluk”suçlarından tutuklu bulunan Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istediler. Türkiye’ye yaptırım olacağı tehdidinde bulundular.Ne Kılıçdaroğlu’ndan ne Meral Hanımdan ses çıkmaması yorumu sizlere bırakıyorum.

Ya şu demece ne demeli,“2023 seçimleri öncesisiyasi cinayetler olabilir.” Seksen öncesinde olduğu gibi halk arasındapanik, korku ve endişe yaratılmak ve böylece bir kaos planıyla iktidar amaçlanıyor olmasın.