Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2431.60
BIST 100
9771.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Kasım 2015

Paris

Paris son bir yıl içinde ikinci saldırı ile sarsıldı.. Kan AB topraklarına da sıçradı.

Burada önemli olan konu bu olayların neyin neticesi olduğunun tespit edilmesiu2026

Eğer bu doğru tespit edilirse bu topraklardaki dökülen kan olabilir bu. Ancak doğru tespit yapılmaz ise işte o zaman orta doğudan sonra AB toprakları da sonrasında ABD toprakları da yeni sorunlu alanlar olacaktır.

Son gelişmeler gösteriyor ki AB ülkeleri sorun olarak mültecileri gördüler ve öncelikle onlarla ilgili sınırlama getirmeye hazırlanıyorlar. Sınırları kapattılar. Shengeni askıya alanlar olduu2026 Bazı ülkeler tüm Müslümanları izlemeye aldıklarını açıkladılaru2026

Bir soruna ancak bu kadar sağır kalınabilir kör bakılabilirdiu2026

Mevcut Batı politikasının sonucu olarak mülteci krizi meydana geldi. İnsanlar canlarını kurtarmak için yollara denizlerin dalgalarına bıraktılar kendilerini. Yaşamak çocuklarına hayat sunmak için. Birçoğu yollarda öldü. Yaşamak için giden insanları potansiyel suçlu görme hastalığı tipik Avrupa ırkçılığının tezahürü. Yaşamak için yurdunu terk edip size sığınan insan neden sizi öldürsün ki? Olayın olduğu gece yakılan mülteci kampında ölen varsa (açıklanmadı) onların katilleri terörist olmuyor mu? Yada insanlığa karşı bir suç olan ırkçılık suçunu işlemiş olmuyorlar mı?

Fransa olayı eğer mevcut politikalar devam ederse bir son değil bir başlangıç olacaku2026

Bunun tüm AB ye anlatılması gerekiyor. Ali Koç'un dediği gibi kapitalist düzen dünyadaki emperyal ülkeleri ve vatandaşlarını zenginleştirirken diğer ülke ve vatandaşlarını fakirleştiriyor. Bunun nereye ve ne zamana kadar devam edebileceğini sorgulamayan emperyalist devletler bombalar kendi ülkelerinde patladığında ölümün savaşın kendileri içinde çok yakında olduğunu anladılar. Ancak suçluyu yine yanlış milliyetlerde ve devletler içinde arıyorlar..

Suçlu bizatihi kendileriu2026

Eğer bunu kabul edip yeni düşmanlıklar yaratmak yerine yaptıklarını gözden geçirmezler ise bu patlayan bombalar son olmayacak. Zira siz masum insanların hayatlarını başkalarının korkularını gidermek için çekilmez hale getirirseniz bu bir yerden patlak verir. Bu sosyolojik gerçek ile er ya da geç karşılaşacaklar..

Şu aşamada Paris'te başlayan cadı avı AB topraklarını en güvensiz bölge haline getirecektir. Orta doğudan sonra AB'ye de bataklık demek zorunda kalacağız. Zira kendi büyüttükleri canavar ile kendi topraklarında savaşmak zorunda kalacaklar. Ancak ne batı toplumu ne de batı devletleri bu tür bir düşmanla kendi topraklarında savaşmaya hazır değiller. Zira onlar için bu tip bir saldırı ancak Orta doğu da ya da kendi ülkelerinin dışında herhangi bir ülkede olabilirdi. Ama artık orada da oluyor. Eğer canavarı beslemeye devam ederlerse olmaya da devam edeceku2026

Son sözu2026 Rüzgar eken fırtına biçeru2026 @CavitTatli