Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 May 2023

Plasebo milliyetçilik

Hasbelkader bünyesinde zerre miskal vardıysa da vatanseverliğe dair tüm değerlerini yitiren CHP, seçimi kazanmak için dünya üzerindeki bütün şeytanlarla işbirliği yapıyor. Bunu öyle ayan beyan yapmasına rağmen arkasına aldığı güçler bile işe yaramadı, sandıktan yine galibiyetle çıkamadı. Darbe kalkışmasının, ayaklanmaların, hayat pahalılığının, depremin dahi yıkamadığı 21 yıllık iktidar karşısında yine yenilmekten kurtulamadı. Çünkü seçmenlerini aptal yerine koyarak zafer kazanmanın peşine düştü. Sonunda da makûs talihi yine yakasına yapıştı.

Bir konuşmasında özerklik vaat eden Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK’nın sözcüsü Selahattin Demirtaş’ı olası iktidarında serbest bırakacağını sık sık yineliyor. Canan Kaftancıoğlu da terörist Sakine Cansız ve Hasan Ocak’ı kutsuyor. CHP’li bazı vekiller de Türkiye’yi Ermeni soykırımı ile suçluyor. Şehit Mustafa Kozak'ın cenazesinde CHP’li Özgür Özel'in gülerek sohbet etmesi, Sezgin Tanrıkulu’nun ise her fırsatta Türkiye karşıtı yaptığı açıklamalar, CHP’ye oy veren vatandaşları da son derece rahatsız etti. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise belediyenin tüm iştiraklerinde HDP’nin dağ kontenjanına ve LGBT’ye alan açarak CHP’nin yüzünü nasıl karanlığa döndüğünü bir kere daha gözler önüne serdi.

Kurulduğu 1923 tarihinden beri küfrettikleri, küçümsedikleri ve savaş açtıkları tüm İslami değerlere son dönemde oy uğruna bürünen seçim Müslümanı CHP, yanına aldığı zihin fukarası potansiyelsiz sağ partilere de bol keseden milletvekilliği dağıttı. Buna rağmen halkı kandıramadı. 14 Mayısta yapılan seçimde tepki oylarını ve milliyetçi seçmenin desteğini alan Sinan Oğan, 5.14’lük bir oy oranıyla seçimin sürprizi oldu. Haliyle CHP de bu oy oranının peşine düştü, yine takiyyeye başladı, ‘en büyük milliyetçi biziz’ minvalinde alelacele açıklamalar yapmaya başladı.

PKK’nın sözcüsü HDP’yi kızdırmamak için PKK’yı kınamayan, Türkiye’nin bekası için gerçekleştirdiği operasyonlara açıkça karşı çıkan CHP bir anda milletçi pozu kesmeye başladı. Tuvalet terliğine bile oy vermeye razı olan kitlesini ikna etmesi zor olmayacaktır. Lakin gönlü bir zamanlar CHP’den yana atan ama terör örgütlerinden yana duruş sergilediği için başka partilere oy kullanan, FETÖ kumpasına maruz kalan Muharrem İnce’yi destekleyen ve Sinan Oğan’a oy veren seçmeni kandırması mümkün değil. Zira CHP şu an halka plasebo milliyetçiliği sunuyor.

'Hoşnut etmek' anlamına gelen ve etkisiz bir ilacın telkine dayalı bir etki ortaya çıkartması hali olarak tanımlanan plasebo aslında boş bir telkinden ibaret. Hastayı tedavi etmez, kısa süreli rahatlama sağlar ama rahatsızlıklardan yakınan kişi yeniden başa döner, hastalığı nükseder. İşte CHP’nin milliyetçi(!) duruşu tam da bu: Plasebo milliyetçilik.