Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Mart 2023

Seçim, deprem ve terör

Halkların Demokratik Partisi (HDP) beklentiyi bir hayli yükseltti. Silahlı uzantısı olan PKK’nın elebaşları 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde doğrudan Millet İttifakı’na destek verilmesi talimatı verdi. Bunu televizyonlara çıkarak açık açık söylediler. Taleplerinin ise ucu bucağı yok. En fazla öne çıkardıkları konu, hapisteki bebek katiline özgürlük istemek.

Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile anlaşarak marjinal grupların seçimde aday çıkarmasını engelledi. Peki HDP’ye kimler oy veriyor? Türkiye Cumhuriyeti ile kavgalı olanlar, bölücü, ırkçı, miladı dolmuş aşırı sol gruplar, LGBT ve tüm marjinaller. Yani Türkiye’de çok çok azınlıkta olan bu kesimlerin oyu 14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’na gidecek.

İyi Parti, Kemal Kılıçdaroğu’nun adaylığının dayatılması sonucu 3 Mart’ta etkili bir çıkış yapmıştı. Üç günde ana muhalefet kesiminden öylesine küfür ve hakaret yediler ki, köşelerine sinmek zorunda kaldılar. O çıkışı devam ettirerek seçime girebilseler, CHP’yi geride bırakarak ana muhalefet partisi olma şansını yakalayabilirlerdi. Ama tornistan yaparak şanslarını kaybettiler.

***

Yapılan son düzenlemeler ile 14 Mayıs seçiminde küçük partiler ittifaka girse bile hak ettiklerinden fazla vekil çıkaramıyor. Millet İttifakı’nda yer alan minikler CHP’ye yamanarak Meclis’e girmenin peşindeler. CHP, önceki seçimden her evden HDP’ye bir oy isteyerek terör destekçilerini Meclis’e taşımıştı. Bu seçimde HDP yüzde 7 barajını aşsa bile fazla milletvekili çıkaramayacak. Asıl renkli yarış ise Cumhurbaşkanlığı’nda olacak. Muharrem İnce'nin adaylığı kesinleşirse, Millet İttifakı’nın oylarını geri çekecektir.

14 Mayıs’ın asıl tehlikesi ana muhalefetin HDP’lilerin oyunu almak uğruna teröre taviz vermesi. Türkiye, Kuzey Irak’ta kurduğu üslerle Kandil’den ülkemize terör sızmalarını önlemişti. CHP, bu konuda bile taviz vermiş, Türk askerinin Suriye ve Irak’ta görev yapmasına Meclis’te hayır oyu kullanmıştı. PKK / YPG son iki büyük terör saldırısını Suriye’den militan sızdırarak yaptı. CHP’nin iktidara gelme ihtimali yok, ancak ellerine fırsat geçer ve üsleri boşaltıp Türk askerini geri çekerlerse bombaların yeniden Türkiye’nin büyük şehirlerde patlayacağını söylemeye gerek yok sanırım.

***

Aslına bakılırsa CHP, geçmişte olduğu gibi günümüzde de Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan insanımızı aldatmanın peşinde. Millet İttifakı’nca hazırlanıp 30 Ocak ‘ta yayınlanan ‘Ortak Mutabakat Metni’nde Kürt kelimesi geçmiyor. “Kürt Meselesi” diye adlandırdıkları mesele ve çözümü ile ilgili tek bir satır yok. Bu da gösteriyor ki, sırf oy alabilmek için yine aldatmanın peşindeler. Tıpkı geçmişte Kürt dilini, müziğini, kültürünü yasakladıkları gibi…

14 Mayıs seçimlerinde milletin sağduyu göstereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Terörün at oynattığı yerde can güvenliği de olmaz, demokrasi de olmaz. Herhangi bir Avrupa ülkesinde bizdekinin onda biri değil, yüzde biri kadar terör olsa, o teröristlerin de, onlara destek verenlerin de canına okurlar. O yüzden hiç vakit geçirmeden HDP kapatılmalı, bir daha da terör uzantısı bir parti kurulması engellenmelidir.

Siyasi konular gündemi fazlasıyla meşgul ederken bizim yapmamız gereken depremde zarar görenlerin yardımına koşmak, yaralarını sarmak olmalı. Her şeyini kaybedip çadırlarda, konteynerlerde, akrabalarının yanında kalanların dertleri, acıları ile hemhal olma zamanıdır. Hele mübarek Ramazan ayında. Dualarınızla bu kutlu vakitlerin milletimiz dirilişine ve güçlü başlangıçlara vesile olmasını dileğiyle.