Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2324.18
BIST 100
9068.08
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Mart 2021

'Sefil' anayasa nasıl olmalı?

Bu konuda Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Demokrasi ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Kim Kıl-lan diyor ki:

Anayasa, yapıcılarının zihniyetini yansıtır.

Her şeyden önce anayasanın Kim Il Sung ve Kim Jong Il gibi ebedî başkanları olmalı…

Yüce önder Kim Jong-un, büyükbabasından babasına geçen devrimci mirası aklın ve bilimin ışığında çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için halkına yepyeni bir tıraş devrimi bahşettiğinden bahisle mektubunda anayasaların nasıl olması gerektiğini açıklıyor.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nden Kim Kıl-lan’ın açıklaması:

“ Yüce Başkan Kim Jong-un, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore) yurttaşlarına bir devrim daha hediye etti.

Bundan böyle bütün Koreliler, Yüce Başkan Kim gibi tıraş olacaklar.

Yüce Kim’in aydınlık yarınların kurulması için gösterdiği hedefe, hiç durmadan yürüyeceklerine ant içmiş durumdalar.

Yüce Başkan Kim, babası Ebedi Başkan Kim Jong-İl gibi büyük fedakârlıklarla halkına örnek olmak için kendi saç tıraşını zorunlu hale getirerek sömürü ve irticaya karşı topyekûn savaş ilan etti.

Yüce Başkan Kim, berber berber gezerek halkın tıraşını kontrol etmekte yanlış tıraşlara anında müdahale etmektedir.

Ülkenin bütün erkekleri büyük bir coşkuyla bu saç tıraşını olmak için berberlere akın etmekte, hatta devrimci kadınlar da erkekleri yalnız bırakmamak adına Kim modeli saç tıraşı olmaktan geri durmamaktadırlar.

Dört tarafı düşmanlarla çevrili olan ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin ‘kellik’ bahanesiyle tıraş olmak istemedikleri az da olsa görülebilmektedir.

Bu hainlerin bilerek kelleştikleri bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış ve bunlardan bin iki yüz kadarı idamla cezalandırılmışlar, bir kısmı köpeklere yedirilmiş, bir kısmı da alev makinesinde yakılmışlardır.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin kazanımlarını birtakım dış güçler, insan hakları, hukuk, adalet gibi kavramların arkasına gizlenerek yok etmeye çalıştıkları bilinmektedir.

Bunların yerli iş birlikçileri, Ebedî Başkan Kim Jong-İl’in cenaze törenine katıldıkları ama ağlamadıkları ya da ağlama numarası yaptıkları, gözyaşlarının ‘sözde’ olduğu tespit edilmiş ve bunlar da Devrim Mahkemelerinde yargılanmışlar, layık oldukları cezaya çarptırılmışlardı.

Böylece, cumhuriyetin kazanımları korunmuş ve kollanmıştır.

Asmayalım da besleyelim mi?” vecizesi gereği devrim karşıtları, Yüce Başkan Kim’in himayesinde kurulan tarafsız ve de bağımsız Kore adaleti önünde hesap vereceklerini hiçbir tereddüte mahal bırakmayacak şekilde anlamak zorundadırlar.

Tıraş İkna Odaları kurulması çalışmalarının hızla devam etmekte olduğu günler ulusal birlik günleridir.

Tıraşlarını olan yargıçlar, rektörler, öğretim üyeleri ve siyasiler Yüce Başkan Kim Jong-un elini öpmek ve brife edilmek için Başkanlık Köşkü’ne akın ediyorlar. İzdiham nedeniyle bazı yargıçların ve halkçı siyasilerin ezilme tehlikesi geçirmelerine rağmen bir an bile durmayı düşünmeden yürüdükleri müşahede edildi.

Kimci Düşünce Derneği üyeleri, Başkanlık Köşkü önünde bir bildiriyle ‘Kim Tıraşı’ olmaktan imtina edenlerin insan sayılamayacağını, bunların iş birlikçi ilan edileceklerini açıkladılar. Kim İlke ve Devrimlerinin bekçisi olduklarını asla başka tıraşa müsaade etmeyeceklerini vurguladılar.

Kim Tıraş Kanunu çıkarılmasını, bu kanunların “değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez” statüsünde olmasını istediler.

Kim Tıraşı’nı nizami olmayanların görevlerine son verilmesini, bıyıkların dudak hizasını geçemeyeceğini, bunların rejim için yaşamsal önemde olduğunu vurguladılar.

Devrim Mahkemeleri, önce asıp sonra yargılamalıdır. Bu usul, seri olmayı sağlayacaktır.

Bu uygulama, yoldaş demokratik cumhuriyetlerde de uygulanmış ve çok başarılı neticeler alınmıştır.

Tahiri Susturun Kanunu demokratikleşme yolunda atılmış en önemli adım olarak tarihe geçmiş ve bütün aydınlanmacı toplumlarda coşkuyla karşılanmıştır.”

Evet, ‘sefil’ anayasanın zihin dünyası böyleymiş…

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan