Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2323.80
BIST 100
9084.28
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Şehadet erlerine selam olsun

Şehadet ayının iklimi üşüyen bedenimize inat yüreğimizi sıcak, temiz, sürur ve esenlik taşıyan cennet soluklu anlara taşır gibi. Şubat kar fırtınaları, sert esen rüzgârlarla geldi. İliklerimize kadar üşüdüğümüz günlerdeyiz. Avuçlarımıza dökülüyor şehitler bir bir göklerden yıldızlar gibi.

Yanan avuçlarımızla, yanan yüreğimizle, menzillere, sınır tellerine, vurulan güvercinlere, kırılan zeytin dallarına, acının ve hüznün kuşattığı mahzun coğrafyamızda yetimlerin üşüyen titreyen avuçlarına sığınmak istiyoruz. Mahzunuz boynu bükük ve çaresiz çocukların kırgın tebessümlerini yüklenmişiz.

Gelmiş geçmiş en büyük şehadet erlerinden bir er. Bembeyaz karları melekler arştan arza taşırken usul usul. Gözlerimize iniyor yağmurlar güzel yürekli şehit dedemizi andığımızda. İskilip’in soğuk ve tenha sokaklarından gelen, yüreği direnmenin bereket sağanağını taşımış nice gönüllere. İskilipli Atıf Hoca bir nişane gibi topraklarımızın, insanımızın kültürel ve manevi kıyımının en büyük şahidi olan kutlu dedemiz. Aksakallarına nurlar yağmış, yüzünde acının ve direnmenin yorgun hüznü. Ama o denli de muhkem ve direniş yüklü siması ile geceleri rüyalarımıza yürüyen cesur şehit. Rüyalarında müjdelere nail olmuş kutlu şehit. Sana selam olsun.

Herkes sıcak gündemlerle meşgul. Bir bir dökülüyor yıldızlar avuçlarımıza oysa. Yanıyor avuçlarımız, kor yangını sevdalar çörekleniyor uzaklardan gelmiş… “Gerçek köleler; boyunduruk zincirlerini kafalarında değil, benliklerinde duyanlardır” diyen Seyyid Kutup Mısır’ın karanlık ve soğuk zindanlarında boyunduruk altına girmeyen özgür ve direniş yüklü nidasıyla sesleniyor. Çaresizlik içinde kıvranan milletine meşale gibi ayetleri taşırken, Medrese-i Yusufiye’ ye çeviriyor zindanı. Şehadete teslim olurken, İslam olmanın, vahdeti kuşanmanın, hareket zamanının geldiğini duyurmanın destanını yazıyor. Selam olsun kutlu şehite.

Fatih Camisi’nin taşları şahittir. Asırlık çınarları, yolları, kabristanlıkları şahittir. Bir yiğit, körpe bir delikanlı yüreği ılık, elleri soğuk rüzgârlardan ceplerinde öylece yürümüş pusu üstüne. Uyanış günlerinin taze haberlerini taşırken genç kardeşlerine, dost bildiği kurşunlar taşımış taze bedenini şehadet iklimine. Molla Sadrettin’ in can parçası, Rahmetli Süreyya Ablamızın can kuzusu kayıyor avuçlarımıza, yüreğimiz yangın yeri. Selam olsun körpe şehit Metin Yüksel’e…

Harlem sokaklarının çılgın delikanlısı, kızıl saçlarında rüzgârlar esiyor. Bataklığın en dibine vuruyor yüreği, kırgın düşleri. Hidayet olmadık zamanlarda, olmadık mevsimlerde sarar kuşatır ya. İşte öyle hidayet sularının arıtan ırmaklarında yıkanıyor asi, delikanlı, dik duruşlu, kavi imanlı şehit. Önceleri yanlış adreslerden geçiyor yolu hidayeti ararken. Hac mevsiminde, tevhidi yaşıyor, kardeşliği yaşıyor. Vahdeti kuşanıyor. Siyah ve beyaz derilinin kardeş olduğunu anladığında gemileri yakıyor ve sahte peygamberlerin karşısına dimdik duruyor. Şubat soğuğunda, yavrularının körpe yanaklarını son kere öptüğünde, ordu gibi insanları tek parmağıyla hizaya getirdiğinde, doğruları tevhidi seslenişle haykırdığında geliyor şehadet. Malcolm X haccın arınmışlığında yürüyor şehadete… Selam olsun ey şehit.

Kavruk çöllerde, susuz güneşli günlerin bağrında milleti için yollara düşen, teslim olmamanın, İtalyanların üstün silah ve insan gücüne karşı mücahitleri organize etmenin eşsiz mücadelesini vermiş Çöl Aslanı. Yıllar süren, katliamlar ve kıtlıklar olsa da teslim olmayan ihtiyar delikanlı. Düşman komutanı Graziani hatıralarında: “ Ömer Muhtar inancına akidesine son derece bağlı bir adamdı. Onun bu inancına saldırmaya kalkışana kim olursa olsun büyük bir heyecan ve azimle karşı koyardı” diyerek ona duyduğu saygıdan bahsedecektir. Çöl Aslanı idam kararı veren mahkemelere tokat gibi sözlerini savuracaktır: “Hüküm ve karar yalnız Allah’ındır. Sizin bu sahte ve uydurma hükmünüzün hiçbir geçerliliği yoktur. İnna lillah ve inna ileyhi raciun.( Biz Allah’ın kullarıyız ve sonunda ona dönücüleriz.) Senin adın teslimiyet ey İslam dercesine sadece boynunu Rabbinin huzurunda eğen şehit aynı gün, toplama kamplarından getirilen binlerce Libyalı ’nın gözleri önünde şehit edildi. Gayet sakin ve mütevekkil, korkusuzca idam sehpasına çıkarken, Fecr Suresi’nin son ayetlerinden: “ Ey huzura ermiş nefis! Razı edici ve razı edilmiş olarak Rabbine dön.” Ayetlerini zikrediyordu. Selam olsun kahraman şehite.

Bu gün yine kan verdim, yeryüzünün damarlarına” diyor ya şair. Önden giden tüm şehadet erleri ümmetin yaşam damarlarına aşı vurmuşlardır. Direnmenin, özgürlüğün, tevhidin, muvahhit duruşun, cennetin aşısını vurmuşlardır. Milletlerinin uyanışlarına vesile olmuşlar, arkalarından yürüyen halkların yollarını umutla, imanla aydınlatmanın yol ve kurtuluş olmanın eşsiz destanını yazmışlardır.

Yaşadığımız çağda şehadet rüzgârları hala esiyor. Direnmek, Rabbinin huzuruna ak alınla çıkmak için tevhid mücadelesi sürüyor. Habil’in ve Kabil’in safları hep belli. Habil ilk şehit. Habil’in yolunda önden giden şehadet erleri. Mısır’ın yangına dönmüş coğrafyasına umut yağmurları gibi dökülüyor Esma Biltaci’nin gül kokulu taze bedeni... Mavi Marmara Şehidi Furkan Doğan, tam umutlarımızın bittiği anda, gençliğin tükendiğini sandığımız anda yürüyor dirilten şehadet iklimine. Arkasından akranlarını hayran bırakarak, annelerin dualarını yüklenerek öylece yürüyor esenlik yurduna.

Hak ve Batıl davası hep sürecek. Modern çağdaş dünyanın tam göbeğinde yine aylardan Şubat, Hindistan’da okuma mücadelesi veriyor örtülü kızlar. Onların mücadelesi üniversite yıllarında verdiğimiz o eşsiz direnişi hatırlatıyor. Hiç bitmeyecek gibi zulüm ama bir taraftan da bu zulme boyun eğmeyen kutlu, direniş yüklü, cesur yürekli, direnç abidesi inanmışlar çoğalıyor, bereketleniyor…

Bu güne kadar gelmiş geçmiş tüm şehadet erlerine Rabbimden Rahmet diliyorum.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan