Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Ağustos 2021

Şimdi de Afganlılar

Dün Suriye’lilerdi, bugün ise Afganlılarla yatıp Afganlılarla kalkıyoruz. Nedir bu kin ve garaz.

Amerikan gâvuru ellerini ovuşturarak izliyor ülkemizdeki gelişmeleri.

Fitne tohumunu ekti. Irak, Suriye ve Libya’ya götürdüğü özgürlük ve demokrasiyi Afganistan’a da götürdü ve güllük gülistanlık (!) haline getirdiği toprakları şimdi sahiplerine (!) teslim ederek harap ettiği ülkeden çekiliyor.

Afganlı şaşkın ve çaresiz.

Ülke her gün biraz daha karıştırılarak bir meçhule doğru hızla ilerliyor.

Son yıllarda devletimizin gücü ile yaşadığımız olumlu gelişmeleri bir türlü içine sindiremeyen hazımsızlar şimdide Afganlılar üzerinden algı operasyonu geliştirmekle meşgul.

Özellikle Van ilimizden bir dost Türkiye eski Türkiye değil hocam kuş uçurtmuyor devletimiz.

Yazılanlara çizilenlere bakmayın diyerek içimi ferahlatsa da dedikodu kazanını fokurdatanlar ha bire kazanın altını harlamakla meşgul.

Yıllar önce Van ilimizi ziyaret ettiğimde aracımıza yerli yakıt alacak istasyon bulamadığımızı hatırlayarak dostuma bugünkü durumu sordum.

Tam tersi hocam demez mi?

Kaçakçılık ve haram kazancın nerede ise tüm yolları kapatılmış. Lüks araçlar altı silindir jipler yerini normal araçlara bırakmış. Eczanelerden terör örgütüne ilaç sevkiyatı asgariye inmiş. Van ilimizin asayiş sorunu da kalmamış.

Ülkemiz yavaşta olsa normalleşmeye doğru emin adımlarla gittikçe yaşanılan garipliklerde de bir artış oluyor.

Ülkemize sığınmış mülteciler üzerinden yeni provokasyonlar, işlenen bazı cinayetler üzerinden durumdan vazife çıkarma gayretleri ve daha neler neler….

***

Gavur acımaz

Gün geçmiyor ki, şehit haberi gelmesin. Gavur acımasız. Gözümüzün içine bakarak utanmadan yalan üstüne yalan söyler. Saldırır ben yapmadım der. En üst makamdan yalanmalara karşı ise sus pus olur. Alçak senin ne olduğunu bilmeyenimiz yokta şartlar biraz daha sabretmemizi gerektiriyor.

Bekliyoruz.

Aklımızı kullanmaz devletimize sahip çıkmaz ve fitne fücur ateşine benzin dökenlerden olursak bedel ödeme gününde ah vah etmenin fayda vermeyeceğini bilelim.

Ölümden ölüm beğendirici zebaniler pusudalar ve el etek ovuşturmakla meşguller bunu da bilelim.

Dost görünümlü düşmanların bu tür davranışlarını anlarım anlamasına da içerden ve bizden görünüp şehit haberlerine, ülkemizin dört bir tarafında yangın çıkaran ateşin çocuklarını masumlaştıranları, ekonomik olarak yaşadığımız zorluklara içten içe sevinip çığlıklar atanları anlamam mümkün değil.

Suriye’de ne işimiz var diyen zihniyetin son günlerde yeniden hortlayıp garip gurabanın ocağına incir dikme gayretlerine, soysuz trollerin bot ve topların gaf üstüne gaf yapıp birlik hamurumuzun mayasını bozma girişimlerini görmezden gelmemeliyiz.

Suriye’de ne işimizin olduğunu anlama özrü olan embesil ve satılmışlar meselenin özünü anlayıp da başlarını taşlara vurarak pişmanlık ve nedamet dilediklerinde korkarım iş işten çoktan geçmiş olacak.

Soysuz trollerin omurgadan yoksun algı satıcıları çatlasa da patlasa da bu millet yine ayakları üzerinde dik ve diri olarak durmaya devam edecek.

Ne Amerika bunağı, ne de sureti insanların kirli emelleri birlik ve bütünlüğümüzü bozmayacak.

Sabır ve sebat ile bugünleri de sağ salim atlatacak ve demir bilyeler olarak tek dişli canavarların dişlerini de dökeceğiz İnşaallah.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.