Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2431.76
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Ağustos 2022

Şimdi de KPSS

Değerli okurlarım gün geçmiyor ki, yeni bir garabetle karşılaşmayalım.

Geçen ay sonunda yapılan KPSS sınavında yirmiden fazla soru ile ilgili şaibeli durumdan vazife çıkarmak isteyen güruh, kendileri sütten çıkan ak kaşıklarmış gibi dürüstlük abidesi kesilerek özellikle bir kez daha Cumhurbaşkanı üzerinden cennet vatanımızda saldırıya geçtiler.

Eski Türkiye’de yaşıyor olsaydık büyük ihtimalle bu önemli konu üzerinde bu kadar durulmayacak hatta daha önceki yıllarda olduğu gibi vakayı âdiyeden sayılarak gündemde bu kadar tutulmayacaktı.

Ancak mal bulmuş mağribici, tescilli Erdoğan düşmanları bu garabetten medet umarak vurun abalıya cinsinden yine yeniden bir kez daha acımasızca bel altından vurarak ve kendi gözlerindeki merteklerin oluşturduğu körlükle Erdoğan’ın gözüne batırılmış bir çöpün hesabını soracaklardı ki, evdeki hesap çarşıya uymadı ve şap üzerine oturuverdiler.

Cumhurbaşkanı garabetin farkında olmalı ki, bu önemli konu ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa çok hızlı bir şekilde onu yaptı ve tepeden tırnağa sorunu bütün boyutları ile araştırması için DDK gibi devletimizin önemli bir kurumunu derhal harekete geçirdi.

Saatler içerisinde sorumluluk makamında olanların görevini sonlandırıp yerine yenilerini tayin ederek herhangi bir akametin yaşanmasının önünü engelleyerek vurun abalıyacı algı yöneticilerinin hevesini kursaklarında bıraktı.

Nerede ise tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren KPSS krizi daha fazla polemik konusu yapılarak ağızlarda sakız haline getirilmeden yüce yargıya intikal ettirildi.

****

Sosyal medyanın soysuzları

Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar arada kurulan küçük beyliklerde dahil bu milletin içerisinden hep hainler çıkmış ve tarihin akışını olumsuz yönde değiştirmeyi başarsalar da dünyadan hükmümüzü kaldıramamışlardır.

Cumhuriyetimizi i dualarla kuran dedelerimizin o yıllarda yaşadıklarını tarih kitapları yazıyor. Yokluk çekmişler, itilmişler kakılmışlar ama bağımsız yaşayabilecekleri devletlerini kurmak için sayısız ödün verseler de devletimizi kurmuş ve bizlere emanet etmişler.

Son yirmi yılda eskimiş köhneleşmiş yapıdan zorda olsa çıkmayı başararak yeni Türkiye olarak kendini dünyaya lanse eden tarihi bağları nedeni ile de birçok milletin ve devletin korkulu rüyası olma yolunda hızla yol alan devletimizin bu dik duruşunu ben çok önemsiyorum.

Her zamankinden daha çok kenetlenmek gerekirken yaşanılan garabetler birlik hamurumuzu sulandırmakla kalmıyor aynı zamanda ekşitiyor. İnsan psikolojisi nedense algılara ve yalanlara inanma konusunda zayıf ve zaaflıdır.

Doğru bir bilgiden daha fazla yalan ve yanlışı kabul etmeye meyillidir.

Yapılan bilimsel çalışmalarda bu oran altıda bir gibi yani yalan ve algıya altı kat daha fazla inanmak gibi bir zaaf var. Siz ne kadar doğrusu üzerinde çalışma yaparsanız yapın zaten 6-0 mağlup olarak doğrularla insanları buluşturma imkanın var.

Yalan üzerine kitap yazıp konferanslar düzenleyenlerin ağına düşen mahluklar akla hayale gelmeyecek yalanlarını sosyal medya arenasına ulaştırma görevini tamamladıklarında zaten iş işten geçmiş oluyor.

Kaçmaktan kovalamaya vakit bulamayan devletimiz nihayet bu gerçekliklerin farkına geçte olsa vardı ve sosyal medya yasasını çıkarmak için kolları sıvadı. Sen misin bunu yapan. Aman Allah’ım çıkarılan gürültüden kaç gündür bir hal olduk.

Neymiş basın sansürleniyormuş.

Hak ve hürriyetler gasp edilecekmiş.

Sosyal medyada at oynatarak milletin değerleri ile dalga geçmenin zamanı çoktan geçti geçmesine de kaçmaktan kovalamaya vakit bulamayan devletimiz geçte olsa bu çarpıklığı düzeltmek için kolları sıvadı ve yasa meclis gündemine taşıdı ve meclisimiz açılır açılmaz bu önemli meselede sorun olmaktan çıkacak.

Ağzından çıkanı kulağı duymayanlar, kaleme dökülen kelimeleri aklı ile süzgeçten geçirmeyenlerin oluşturduğu dezenformasyon, manipülasyon, yalan dolan algı kirliliği yapanların at oynattığı ülkemiz bu konuda da geçte olsa rahatlamış olacak.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.