Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.55
Gram Altın
2491.59
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Ağustos 2021

​Teşekkürler Altın Yumruk Busenaz...

Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda Perşembe günü Hindistanlı Lovlina Borgohain’e ringi dar ederek finale yükselen 69 kilo kategorisindeki Millî Boksör Busenaz Sürmeneli’nin, “Yangınları çıkaranlara söylüyorum, biz bir ölürüz, bin diriliriz. Türkün öyle bir gücü var, hiç merak etmesinler. Burada altın madalya alıp yangınla mücadele eden ülkemizin içine küçük bir su serpmek istiyoruz...” diyerek vatan sevgisinin imandan olduğunu haykırmıştı.

İşte bu ruhla, arkasındaki dua ordusuyla dün Kokugikan Arena'da ringe çıkan Busenaz, Çinli rakibi Hong Gu'yu yenerek sadece çocukluk hayalini gerçekleştirmedi, kalbindeki 84 milyona bir ilk yaşattı.

Bayrağımızı göndere çektirip, İstiklâl Marşımızı dünyaya dinletirken bir nebze de olsa mâtem gözyaşlarımızı sevinç gözyaşına dönüştürdü.

Busenaz, Türkiye'nin alev alev yandığı en zor günlerinde Türkün gücünü dosta düşmana gösterdi. Yanan ciğerlerimize, mâtemdeki yüreklerimize su serpti.

Acılarımızı katmerleştirmek, bizleri acz içinde göstermek için "Help Turkey" sloganı atan sosyal medya vandallarına inat, ruh ve bileğinin gücüyle "Team Turkey" mesajını dünyaya haykırdı.

Bu başarı bir altın madalyanın çok ötesinde. Bu sevinç hepimizin, bu başarı "Güçlü Türkiye"mizindir.

Teşekkürler Busenaz'ı yetiştiren Türkiye...

Teşekkürler hüzünlü milletine sevinç yaşatan, yüzünü ağartan Busenaz...

Teşekkürler bir yumruğu fedakârlık, bir yumruğu umut; bir yumruğu geçmişte verdiği emekler, bir yumruğu gelecek için kurulan hayaller olan Busenaz...