Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2281.96
BIST 100
8984.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Ekim 2022

​TOGG Devrimi

Türkiye Cumhuriyeti ikinci asrına devrimleriyle hazırlanıyor. Başkan Erdoğan’ın muhafazakar devrimci kavramından neyi kastettiğini TOGG’un banttan indirilme töreninde daha iyi anlama fırsatı bulduk.

Cumhuriyetin 99. Yıldönümü kutlamaları öncesinde, 25-28 Ekim tarihleri arasında Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi fuarı olan SAHA EXPO’da Türk Savunma Sanayisinin her türlü engelleme ve ambargolara rağmen geldiği nokta dost düşman herkes tarafından görüldü. 28 Ekim günü açıklanan Türkiye’nin Yüzyılı Vizyonu atılan adımların tesadüfi değil hesapla, planla, mücadeleyle bugünlere gelindiğini, bundan böyle çağdaş uygarlık hedefine kopyacı taklitçi değil milli kimliğimizle ulaşacağımızı anlattı.

Yıllar yılı heykeller, balolar ve kızların kıçını açma görüntüleriyle varılacağı düşünülen çağdaş uygarlık hedefinin Türkiye’nin otomobillerinin üretimiyle gerçekleştirilebileceği mesajını ABD’de hamburgercide bilim ve teknoloji arayanlar da anlamışlardır.

Devrim otomobiliyle başlayan Türkiye’nin otomobili serüveninde 60 yıllık gecikmeyle de olsa mutlu sona ulaşıldı. Devrim demişken, bu yolun sevdalılarını döndürmek için nice ala vere dala vere oyunlarının, nice cinayetlerin işlendiğini de unutmamak lazım. Batı tarafından fonlanan sözde devrimci bir örgüt tarafından katledilen Özdemir Sabancı’yı da burada hatırlamamak yanlış olur. Sırf bu örnek bile biz devrimciyiz, solcuyuz, çevreciyiz diyenlerin kimlerin değirmenine su taşıdıklarını görmemiz açısından önemli.

Özdemir Sabancı, TEMSA’yı otobüs üretim sektörüne sokup, Adana’da otobüs üretiminde başarılı olduktan sonra Türkiye’de kaliteli otomobil üretimi hedefini gerçekleştirmek için kolları sıvadığı için katledildi. Sözde devrimci batı taşeronu katiller yıllar yılı batı istihbarat teşkilatları tarafından korundu.

Sabancı demişken, merhum Sakıp ağa ile bir hatıramı paylaşayım. Meşhur 1994 seçimleri öncesi, Sakıp Sabancı’nın da ismi DYP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçiyor. Ayaküstü bir sohbette, Sakıp ağaya aday olup olmayacağını sordum. Aday olmayacağını siyasete bulaşmayacağını kesin bir dille söyledi. Milletvekilliği teklifi de gelse onu da mı reddedersiniz diyerek sorumu yeniledim. Teybi kapattırdı. “Ben Sabancıyım, şu kadar şirketim var. Benim şirketlerin işlerini en az 50 vekil takip ediyor. Ben vekil olursam, onlardan biri olurum. Kendi şirketlerimin işlerini bile takip edemem” diyerek altılı masanın dönmeye çalıştığı güçlendirilmiş parlamenter sistemin ne işe yaradığını özetleyiverdi.

Bugün Türkiye, cumhuriyetine bir otomobil hediye ediliyorsa bunu da, devrimlerin devrimine, her türlü eksik ve gediğine rağmen başkanlık sistemine borçluyuz. Öyle veya böyle piyasayı ellerine geçirmiş batılı şirketlerin çıkarlarını koruyan ve o şirketlerden nemalanan millet yerine şirketlere vekillik yapanların, bugünkü muhalefetin yapmak istedikleri gibi otomobil üretiminin engellenmesi için ne gibi oyunlar oynayacağını, Türk insanın önüne ne gibi gaylule kuyuları açabileceğini altılı masanın söylemlerine bakarak varın siz hesap edin.

Karadeniz’de gaz bulununca, hani enerji fiyatları ucuzlamadı bunlar yalan söylüyor diyebilecek kadar milleti ahmak yerine koyanlar, TOGG törenine katılmayarak amaçlarının millet değil batılı şirketlerin sırtından oturmak istedikleri koltuklar olduğunu deklere ettiler. Peki bu TOGG’un mala, masada, davara yani milletin ekmeğine aşına, enflasyona ne faydası var.

Türkiye, Sanayi, teknoloji ve bilişim sektörlerinde dünya ile boy ölçüşecek kilidin anahtarını eline aldı. Türkiye’de 2021 yılı otomobil ve hafif ticari araç pazarı toplam 737 bin 350. TOGG’un yılda 175 bin araç üretmesi planlanıyor. Yani elin yabancısına en az 175 milyar liralık doları daha az ödeyeceğiz, ekonomimiz dolar bulma baskısından biraz daha kurtulacak. Ödemeler dengesindeki açık daha da kapanacak. Kendi üretimin olduğu için iç piyasada fiyatı etkileme şansın olacak. Enflasyon kalemlerinin en önemlilerinden biri daha otomatikman aşağı çekilecek. Fakirin fukaranın cebine yol su elektrik olarak geri dönecek. Dışarı satış yaparsan patates, soğan, patlıcan, biber, domates ihracatına göre yüz misli daha fazla kazanacaksın.

Türkiye, ikinci asrına büyük bir üretim seferberliği, yani dolar emperyalizmini yerle bir edecek ekonomi devrimiyle giriyor. TOGG devrimi batıya teslim olan zihinlerde de aydınlanma devrimine yol açacaktır. Türkiye’nin devrimi hayırlı olsun….

Vesselam….

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan