Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Aralık 2022

Ülkemizde düzenlenen bir e-ticaret forumu

Geçtiğimiz günlerde WORLDEF'in organize ettiği "E-Ticaretin Davosu" mottosuyla düzenlenen E-ticaret/E-ihracat Forumuna katıldım.

Özellikle pandemi sebebiyle hızla yükselen e-ticaret girişimciliği için önemli bir etkinlikti.

3 gün süren etkinliğe 21 bin kişi katılmış. Birçok e-ticaret hizmeti veren firma standları ve Birebir görüşmeler yapılan alanlar vardı.

Etkinliği Ticaret Bakanlığı, E-ticaret Dernekleri, Meta ve İş Bankası'nın desteklemiş olması bir yandan da e-ticaret/e-ihracat'ın yerel ve küresel otoriteler tarafından ülkemizde ne kadar ciddiye alındığını gösteriyor.

Bilindiği gibi e-ticarete yeni başlayan girişimcilerin bazıları zarar edip bırakıyorlar. Bir kısmı da çok düşük karlar ile ayakta kalmaya çalışıyor.

Ancak hesabını iyi yapan, e-ticareti kurallarına göre oynayan firmalar para kazanıp ayakta kalabiliyor.

WORLDEF E-Commerce Forum buna dikkat çekerek "sürdürülebilir e-ticaret" konusu odağında gerçekleşti.

Etkinlikte 150 binden fazla B2B görüşme yapılmış.

200'den fazla konuşmacı sahne aldı.

Ziyaretçiler önce cep telefonlarına etkinliğin mobil aplikasyonunu indirdiler. Ve bire bir görüşmek istedikleri firmalarla randevulaşarak görüşme sağladılar.

Kendisiyle yaptığım görüşmede WORLDEF Başkanı Ömer Nart Türkiye'nin e-ticaretteki potansiyelini ortaya çıkarmak için önemli roller üstlendiklerini, bu alandaki hedeflerinin WORLDEF E-Commerce Forum ile ülkemizi e-ticaretin çekim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Dünyada yüzde 6 paya sahip olan sınır ötesi e-ticarette Türkiye'nin yapının henüz yüzde 0,6 seviyesinde olduğunu, bu payın çok kısa bir süre içinde yüzde 1'e çıkartılması için büyük bir potansiyel olduğunu vurguladı.

Böyle önemli bir organizasyon düzenlediği için tüm WORLDEF ekibi kutlarım.