Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2424.90
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Aralık 2021

Ülkemizi ekonomiyle vurmak istiyorlar

Bütün devletlerin, hazinelerinde bulunan altın rezervine göre para basması gerekir. Bu kural bütün devletler için geçerlidir. Ancak Amerika bu kuralın dışında hareket ederek istediği zaman istediği kadar doları basıp piyasaya sürmektedir. Hiçbir devlet Amerika’nın bu yaptığını sorgulayamıyor Çünkü Amerika güçlü olmanın verdiği avantajı bu şekilde kullanarak dünyayı sömürmeye devam ediyor.

Bazıları üretim, ihracat, istihdam yaparak doları kırmanın bir çare olduğunu ileri sürse de, bunun bir çare olamayacağı kesin olarak bilinmelidir, çünkü; istediğiniz kadar üretin dolarla alış veriş yaptığınız sürece bu felâketten asla kurtulamazsınız.

İsterseniz Amerika’ya gemiler dolusu mal gönderin, o size karşılık olarak bastığı kâğıt parçası olan dolarları verip, emeğinizi yok pahasına elinizden alır.

Beyhude çabalar!

Dövize karşı paranın değerini düşüren faizleri yükselterek buna bir çare aramak isteyenlerin çabaları beyhudedir. Bu uygulama çok denendi amma hiçbir zaman olumlu sonuç alınamadı. Türkiye de faizin düşmesi veya kalkması sonucu değiştirmiyor. Döviz ve altın her iki durumda da yükseliyor. Bu da açıkça gösteriyor ki; Türkiye’nin ekonomisi üzerinde ciddi bir baskı var ve gizli bazı eller tarafından müdahale ediliyor.

Gece nasıl yükseliyor?

Gece millet mışıl mışıl uyurken bankalar, döviz büroları ve kuyumcu dükkanları kapalı olduğu halde her saniye döviz ve altın fiyatlarının ekranlardan verilmesi izah edilemez. Hükümetin mutlaka bu ekranları kapatması gerekir. O zaman siz seyreyleyin döviz ve altının dibe vuruşunu.

Şüphesiz ki para sabit olduğu zaman üretim, ticaret ve istihdam sağlıklı olur. Paranın değeri belli olmayan ülkelerde ekonomik istikrar asla sağlanamaz. Bugün paramızın sabit olmaması sebebiyle gerek iç ve gerekse dış ticarette büyük sıkıntılar yaşanıyor. Çünkü an itibarıyla bir malı kaça alıp, kaça satacağını bilmeyen üretici ve tüccar büyük bir endişe taşıdığı için piyasa olumsuz etkileniyor, böyle durumlarda çek ve senetle dahi alış veriş yapmak nerede ise imkansız hale geliyor.

Erbakan ne demişti?

Arz ettiğim bu kısa bilgilerden sonra, şimdi sadede gelelim. Rahmetli Erbakan şu ifadeyi boşuna kullanmamıştı, “Sizi topla tüfekle yenemezler, ekonomi ile sırtınızı yere getirmek isterler.”

Yaşadığımız hadiseler açıkça gösteriyor ki: ekonomik savaş bütün hızıyla devam ediyor. Unutmayalım eski Amerika Devlet Başkanı Trump, Türkiye için şöyle demişti ”Sizi ekonomik olarak mahvederim.“ Türkiye ye karşı yürütülen Amerika’nın bu politikasına; İngiltere, Fransa ve bir çok Avrupa ülkesi de katılarak, yükselen Türkiye’nin önünü ekonomi ile kesmeye çalışıyorlar. Muhalefet ise, Amerika ve yandaşlarının bu tutumlarına karşı bir tek kelime dahi edemiyor.

Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Kurtuluş ne faizde ne de dövizdedir. Allah’ın ipine sımsıkı sarılmakla belâları def edebiliriz.