Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2428.24
BIST 100
9695.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Temmuz 2022

Unutanlar, Unutulur

Bazı kesimlerce son günlerde internet medyasında Ak Parti’nin kuruluş değerlerinden koptuğu iddia edilerek yaklaşan 2023 seçimleri için parti tabanına yönelik hazırlıklar yapıldığı iddiasına yer verilmekte.

İktidara yakınlığıyla bilinen kişiden alındığı belirtilen bilgilere göre Ak Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar, ihraç edilenler ve başka partilere geçenler hariç olmak üzere, eski il-ilçe başkanları, gençlik-kadın kolları başkanları ve mahalle temsilcileri ile buluşma planı hazırlanıyormuş.

Haber güzel.

Önümüzdeki günlerde 81 ilde il-ilçe yönetimlerinde görev yapmış eski kadrolarla toplantılar yapılarak, 2023 seçimi için destek talebinde bulunulacakmış. Bunu geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Merkez yönetiminin kurucu il başkanlarından başlayarak bugüne gelene kadar il başkanlığı görevini deruhte edenleri Ankara’da toplamalarında gördük.

Ak Parti’de elan görev yapan yöneticilerinin eski kadrolara vefa olarak “AK Parti'de eski ve yeni diye bir ayrım yok. Herkes bu davanın sahibidir” diye seslendikleri, il yönetimleri ile sahada birlikte çalışma yapmalarının istendiği de belirtilmektedir.

Düşününce çok hoş bir şey olduğunu söyleyebiliriz.

AK Parti genel merkezinin eski kadrolarla buluşmasının önümüzdeki günlerde artarak sıklıkla devam edeceğini, “Eski arkadaşlarla seçim sürecinde birlikte çalışmak istiyoruz. Bugüne kadar herhangi bir nedenle kırılmış, darılmış ve gönül koyanlar olmuş olabilir. Tüm bu arkadaşlarla bir araya geleceğiz. Gönüllerini alacağız” sözlerinden anlıyoruz.

Sanırım en güzeli de bu ifadeler.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde, geçmişten bugüne kadar parti bünyesinde belediye başkanlığı görevinde bulunan isimlerle de toplantı yapacağının altı çizilirken Ak Parti’nin kuruluş ayarlarına dönecek olmasına hem bir vatandaş, hem de partinin ilk miting sunucusu ve organizasyon görevlisi olarak sevindiğimi belirtmeliyim. Zira unutmazlarsa veya akıllarından çıkmadıysak toplantılardan uygun gördüklerine davet edilmemize elbette seviniriz. Ancak sevincimizi kursağımızda bırakacak hal ve hareketlerinden ötürü de üzdüklerini de söylemeliyim.

Ak Parti’nin Afyon’dan başlayan ilk kuruluş günlerinden (2002) bugüne tarihine şahitlik ettiğimiz günleri “AK’SATMADAN” anlatalım dedik ve kitap olarak geçtiğimiz ay yayınladığımız kitabımızı takdim etmek için ilgili genel başkan yardımcısından randevu talebimize dönüş yapılmamasına üzülmedik diyemeyiz. Ak Parti’nin kuruluşunda emeği olan birisi ulaşamıyorsa veya ulaşmakta güçlükle karşılaşıyor ise konunun tartışılması elzemdir.

Bu nedenle fabrika ayarlarına dönmesi için teşkilatlar bazında yapılacak çalışmaların bir an önce başlatılması Ak Parti’nin iktidarının devam etmesi ülkemiz için zaruri olduğuna inanarak yazımızdan sonra randevu talebimizin değerlendirilmesi ve hatadan dönülmesini istirham ederken, kitabımızın Ak Parti’nin arşivinde imzalanmış olarak yerini almasını isteriz.

Unutulmasın ki, unutanlar unutulur ve’s-selam.