Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2409.40
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Şubat 2022

Vicdan donarsa

Değerli okurlarım insan denen mahlûkun özünde bulunması gereken değerlerinden yoksun olmaya başladığında olanlar oluyor. İnsanı diğer yaratıklardan ayırt eden en önemli değerdir vicdan ve dumura uğradığında olmaması gerekenler oluyor.

Aylan bebeğin Akdeniz sahilindeki görüntüsünü daha henüz sindirememişken şimdide Yunan sınırında donmaya terk edilen 19 insanın cansız bedeni ile karşılaşınca akla ilk gelen şey elbette vicdan oluyor.

Ruh gibi vicdan da mücerret bir kavram ancak yokluğunda varlığı ve değeri anlaşılıyor.

Nasıl ki, ruhsuz sıfatı ile anılan bir insandan, insanlık beklenmezse aynı şekilde vicdansız insandan da insanlık beklenmeyeceğini 19 donmuş insan bedeninden anlıyoruz.

Donuk, maymunsu, mumyalanmış gibi gördüğümüz yüzleri iyi tanımak ve bellemek gerekir. Çünkü büyük çoğunluğunun içinde hem ruh hem de vicdan yok.

Donuk mumyamsı maymunları maalesef en çok ülkemizin batısındaki toplumlarda görüyoruz. Sırıtkanlıklarından da anlaşılır samimiyetten ve insani değerlerden yoksun oldukları.

Medeniyetlerini tek dişi kalmış canavar olarak tanıtan merhum Akif ne güzel tanımlıyor bu tipleri.

Bugün, aklını kiraya vermeden düşünen bizler bu yüzleri ve bu zihniyetleri çok şükür iyi tanıyoruz tanımasına da maalesef deşifre etmede zayıf kalıyoruz.

Vicdanı donuk ruhsuz yaratıkların ellerinde bulundurdukları gücün anaforunda savrulmuş insan müsveddelerinin sarhoşluktan kurtulmasını beklemek yerine var gücümüzle bunları tanımak ve tanıtmalıyız.

Düğüm burada.

Bu düğümü çözmekte geciktiğimiz her dakika ve saniye insanlık hüsranda olmaya devam edecek ve sorumluları bizler olacağız.

Bu tipler maalesef azgın azınlık olarak içimizde de azımsanmayacak kadar var. Eskiden olsa tanımak zordur derdim ama bugün hal ve duruşlarından kolayca kendilerini açık ediyorlar.

Son zamanlarda iyice azıttıkları için daha da kolayca tanıyabiliriz bu tipleri.

Mesela ülkemiz menfaatine olan her türlü olumlu gelişmeden rahatsız olur ve çomak sokmakta gecikmezler.

Mazlum dünyada olana bitene üç maymunlukta maharetlerine hiç diyecek olmaz.

Etraf yanıp kül olsa kılları kıpırdamaz ama çeneleri öyle bir düşer ki, kendilerine batık mertekten habersiz, başkalarının gözündeki çer çöpe odaklanırlar ve pişkinliklerine hiç diyecek bir şey bulamazsın.

Değerli dostlar mazlum dünyada, naçar kalmış insanlara üç maymun oyunu ile cevap veren insanlık için ben vicdanı donmuşlar diyorum. En son örnek diyeceğim ama maalesef bu zulüm devam edecek. İnsanların denizde boğulması, açlıktan ölmesi ve soğuktan donmasının batı dünyasında hiçbir karşılığı yok.

Vicdan ibreleri donduğu için oynamasa da aklı hür vicdanı hür ve Allah korkusu olan bizler çok şükür ibrelerimizi oynatan bu ve benzeri yaşanmışlıklara lakayt kalmıyor en azından elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz ve edeceğiz.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.