Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2496.66
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Haziran 2023

'Yargılayacağız'cılarla 'Kaçacaklar'cılara ne oldu?

Tüm umutlarını bağladığı son seçimden de payına yenilgi düşen muhalefet, derin bir sessizliğe gömüldü. Türk halkı ise yıllardır olduğu gibi Cumhur İttifakı ve Recep Tayyip Erdoğan’la devam kararı alarak Yeni Yüzyıl yürüyüşüne başladı bile. Geçtiğimiz Pazar, Sayın Cumhurbaşkanımızın Göreve Başlama Töreni’ne katılmak için Ankara’daydık. Külliye’de gerçekleşen programa birçok ülkeden devlet başkanının yanı sıra sanatçı, sporcu, siyasetçi, bilim insanı, basın mensupları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve azınlık cemaatlerinin temsilcileri katıldı. Çok yoğun bir yağışa rağmen salon hıncahınç doluydu. Bu tarihi güne biz de şahitlik ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte davetlileri selamlayan Emine Erdoğan Hanımefendi’nin zarafetine ve kıyafetine hayran kaldım.

Bir zamanlar Allah diyenin küçümsendiği, devletin en tepesinden kurumlarına kadar İslam’ı anımsatan her türlü söylem ve eylemin yasaklandığı, 90’lı yıllarda milli bayram ve önemli günlerde darbecilerle birlikte bir araya gelen kifayetsiz siyasetçilerin kadeh tokuşturup sarhoş olduğu o karanlık günler çok şükür geride kaldı. Artık Türkiye’de Cumhurbaşkanının göreve başlama töreni ecdadımıza, dinimize, kültürümüze yakışır şekilde gerçekleşiyor. Tıpkı pazar günü Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Cumhurbaşkanımızın konuşmasının ardından dua etmesi gibi…

Tören bitiminde davetliler Cumhurbaşkanımızın yanına ulaşabilmek için adeta birbiriyle yarışırken kalabalıkta MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’yi, can Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le eşi Mihriban Aliyeva’yı, futbolcu Mesut Özil’i, Türkiye için büyük bir değer olan kıymetli bilim adamımız Prof. Dr. Aziz Sancar’ı gördüm. Cumhurbaşkanımızın konuşmasında ifade ettiği gibi: Allah’ın izniyle Türkiye yüzyılı başladı ve ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralandı. Halkımız, ülkemizi yeni yüzyılında da güvenilir lidere emanet etti. Törenin ardından açıklanan kabine de büyük beğeniyle karşılandı. Bilhassa Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan’la Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek en çok konuşulan isimler arasında yer aldı. Dün de MİT başkanlığı görevine İbrahim Kalın getirildi. Hayırlı olsun, Allah muvaffak etsin.

Hani, nerede o tehdit savuranlar

Türkiye parlak geleceğine doğru yürüyedursun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen birçok insanın merak ettiği bir soru var: Seçimden önce muhalefet tarafından yönetilen trollerle birlikte başta CHP ve HDP olmak üzere bu partilerin kuyruğuna takılan particiklerden küstah açıklamalar yapılıyordu. Kendisine siyasetçi ve sanatçı diyen bazı isimler, AK Parti’ye gönül veren seçmeni, sanatçıları, basın mensuplarını, siyasetçileri, akademisyenleri ve tanınmış simaları yargılamakla tehdit ediyordu. Kanal adı vererek tvden canlı yargılayacaklarını söyleyen CHP’lilerin ve terör örgütü PKK’nın sözcüsü HDP’lilerin sandıkta yedikleri tokadın ardından sesleri kısıldı. AK Partili vatandaşa, vatandaşın tercihine ve liderine tehdit savuranlar ortadan toz oldu. Şimdi sindikleri köşelerde yenilginin acısıyla dişlerini gıcırdatarak hüngür hüngür ağlıyorlar. Yakında da birbirlerine düşecekler, halk da keyifle çekirdek çitleyerek onları izleyecek.