Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2323.46
BIST 100
9140
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Nisan 2022

Yeni Hazar Devleti projesi

Türkiye, aralıksız küresel emperyalizmin tuzaklarına maruz bırakılmış bir ülkedir. Bin yıldır birlikte hareket ettiğimiz, dostluklar geliştirdiğimiz, vatan savunması yaptığımız farklı etnik yapılarla aramıza nasıl duvarlar örüldüğünü iyi biliyoruz.

Türkler, farklılıklarıyla beraber birlik olup millet bilinciyle güçlü bir şekilde tarih sahnesine bir daha adım atmasın diye ne gerekiyorsa yapıldı.

Türk milletinin kuvay-ı milliye mücadelesi vererek kurmayı başardığı devlet hala Atlantik emperyalizminin hedefindedir. Ancak şimdi farklı bir yöntem izleniyor.

Dünyanın en büyük buğday ihracatçısı iki ülkenin savaştığı/savaştırıldığı bir dünya sisteminde bir taraftan kıtlık senaryoları yazılırken arka planda bir o kadar da önemli çok büyük bir projenin adım adım uygulandığını görüyoruz.

Bugün, Rusya’nın dağıtılması yani bir engel olarak ortadan kaldırılması ve o coğrafyada Büyük İsrail Devleti’nin kurulması gibi bir plan yapılmaktadır.

İslam coğrafyasının tam ortasına kurulan bugünkü devlet, küçük İsrail devletidir. Şimdi bu devleti büyük bir devlete yani “Büyük İsrail Devleti’ne” dönüştürmek istiyorlar.

Hatırlayınız Zelenskiy "Ukrayna kesinlikle başından beri istediğimiz şeye dönüşmeyecek. Kendine has görünüşe sahip bir 'büyük İsrail'e dönüşeceğiz" demişti.

Prof. Dr. Anıl Çeçen tam da bu noktada önemli bir iddia ortaya atmaktadır. Rusya’nın dağılmasını sağlamak için Türklerin oyuna getirileceğini söylüyor.

Peki, bu nasıl olacak?

“Gelecek yüzyıl”, “gelecek on yıl” gibi kitaplar yazan Amerikalı Milton Friedman’ın çizdiği haritaları yorumluyor Anıl Çeçen. Bu haritalar günlerce gazetelerimizde haber yapıldı, TV kanallarında uzmanlar tarafından yorumlandı.

Anıl Çeçen’e göre Türk kamuoyu bu haritalarla gaza getirilerek ABD ve İsrail ikilisinin çıkarları doğrultusunda Rusya’ya karşı bir durumun içine sokulmaktadır.

Türkiye-2040 haritası büyük gazetelerde yayınlanırken, Rusya Federasyonunun içinde yer alan Kafkasya, Tataristan, Çuvaşistan, Başkırdıstan Kırım ve Türkmenistan bölgeleri bütünüyle bu haritanın içerisinde gösterilmektedir.

Bir anlamda bu bölgelerin Rusya Federasyonunun dışına çıkartıldığı ve 2050 yılında çok daha büyük alanlara doğru genişleyecek yeni Türkiye’nin sınırları içerisinde gösterildiği bir harita, açıkça Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirmek için büyük bir tuzaktır.

Kaldı ki bu haritaların yayınlanması üzerine, Rusya başbakanı Putin, bir basın toplantısı düzenleyerek, Rusya Federasyonunun eski Sovyet Cumhuriyetleri ile bir araya gelerek gelecekte bir büyük Avrasya Konfederasyonu kuracağını açıklayarak bir anlamda resmi yanıt vermiştir.

Küresel petrol şirketleri Orta Doğu havzası sonrasında ikinci enerji merkezi olarak Hazar havzası için Türkiye’yi bu plana dahil etmek istemektedirler.

2050 yılında Türkiye’yi ABD’den daha büyük göstererek Türkleri resmen dolduruşa getiren David Passig de Friedman gibi “bütün Orta Doğu ülkeleri çöküyor ve bunları ancak Türkiye kurtarabilir” diyerek, açıkça emperyal bir Türkiye imajı oluşturmaya çaba göstermektedir.

Bunun nedeni ortada, Kafkasya ve Hazar havzasında Türkiye üzerinden hegemonya arayan ABD, NATO, Küresel şirketler ve İsrail, Türkiye’yi Rusya’ya karşı cepheye sürmeye niyetleniyor.

Genişletilmiş Büyük Orta Doğu haritasının Çin’e, Kuzey Afrika’dan sonra bütün Hazar bölgesi de dâhil edilmesi planlanıyor. Türkiye merkez ülke olarak bu planda her şeyi ile kullanılırsa savaş sonrasında ne Türk milleti ne de Türk devleti diye bir şey ortada kalmayacaktır” diyor Anıl Çeçen.

Hitler’in bile en güçlü olduğu aşamada Rusya’ya saldırırken, Moskova’yı değil de Volga bölgesini işgal etmeye çalışması Yeni Hazar Devleti Projesi’nin ne denli köklü olduğunu göstermesi bakımdan önemlidir.

Bu proje kapsamında devletimizin titiz hareket ettiğini biliyoruz. Bu konuda çok ama çok dikkatli olunmalıdır.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan