Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2493.46
BIST 100
9464.69
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 May 2022

Yerel medya çalıştayı

Sinan Burhan, talebelik yıllarında Ankara’da yayınladığımız Gençlik dergisinin İstanbul temsilciliği görevini üstlenmişti. Meslekî birikimini Ankara’da devam ettirirken yolumuzun kesiştiği anlar çoktur.Onun yerel medyanın sorunlarını çözme gayretini yakından bilenlerdeniz. O ve onunla birlikte Anadolu basınına gönül vermiş arkadaşlardan oluşan gönüllü kuruluşAnadolu Yayıncılar Derneğinin etkinliklerini fırsat olduğunda takip ederiz.

Güzel işlere imza attıklarını söyleyebilirim. Özellikle Anadolu yayıncılarının meslekî veya diğer meselelerine çözüm üretme gayretlerinde ve yerel medyanın daha iyi ve daha güzel olması için devlet erkânının tepe yöneticilerini de dâhil ederek yapılanları meslektaşlarının takdir ettiklerini de az-çok bilenlerdeniz.

İşte bu güzel insanlar geçtiğimiz hafta ‘Yerel Medya Çalıştayı’nı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının ev sahipliğinde yaptı.Anadolu’nun muhtelif vilayetlerinden çalıştaya katılan medya mensuplarıyla birlikte olduğumuz salon doluydu ama yerel medya emekçisi kardeşimiz Alican Atay’ın nazik davetiyle yanındaki koltuğu sahiplendik.

11 Mayıs 2022 Çarşamba günüCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda tertiplenen çalıştaydaaçılış konuşmasını yapanAnadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan BurhanAnadolu medyasının millî ve yerli olduğunu vurgulayarak, "Anadolu medyasında mandacı, darbeci olmaz. Son dönemde sosyal medya mecralarında ülkemizle ilgili kara propaganda yapıyorlar. Yerel medya bunlara karşı sigortadır, önemli durum tespiti yapar, bunlara karşı çalışma yapar. Yerel medya bunlara karşı dimdik ayaktadır" sözleriyle meslektaşlarını selamlarken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Anadolu medyasına, yerel medyaya her zaman sahip çıktığını, destek olduğunu sözlerine ekledi.

Ev sahipliğini üstelenen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun toplumun son zamanlarda hassaslaştığına vurgu yaparak göçmen konusu ve üzerinden yapılan politik hesaplara dikkat çekti. Maruz kalınan sistematik dezenformasyon ve toplumsal mühendislik girişimlerinin bugünlerde hedefinin ülkemizin göçmen politikası olduğunu gördüklerini ifade ederek, “Biz devlet ve millet olarak insanî ve vicdanî değerlerden uzak şekilde siyasal menfaat devşirme girişimlerine hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz" sözleri alkışlarla karşılığını buldu.

Medyadaki algı operasyonları tehdidine de değinen Fahrettin Altun, "İçinde yaşadığımız hakikat ötesi çağda, dijital mecraların da yaygınlaşmasıyla ölçeği ve boyutu genişleyen bir dezenformasyon tehdidiyle karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanımızın da özellikle vurguladığı gibi bugün dezenformasyon bir millî güvenlik meselesidir ve aynı zamanda dezenformasyon küresel bir güvenlik sorunu hâlini almıştır"dedi.

Çalıştay açılışında yerel ve ulusal basından katılan temsilcilereBasın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen demilli güvenliğe ve ülke menfaatlerine aykırı yayın yapanlara devlet desteğinin yararsızca dağıtılmasından yana olmadıklarını ifade etti.

Özellikle bugünlerde Anadolu medyasına çok işler düştüğünü bir kez daha buradan belirtirken, onların Ankara’daki sesi olmaya devam eden Sinan Burhan ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum ve’s-selam.