Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2491.07
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Kasım 2012

Zararı olmayan reçeteler

Yapılan bilimsel çalışmaların sonucuna göre tedavi için hastalarımıza yazdığımız reçetelerin plasebo etkisi yüzde yirmilerin üzerinde şifaya sebep olabilmekte. Plaseboyu kısaca tedavi gücü olmayan ilaç olarak tanımlayabiliriz.

Çok yönlü bilimsel araştırmaların ve ilaç tröstlerinin desteklediği biz hekimlerin de kolay ve zahmeti az olması nedeni ile çeşitli reçetelerle önerdiğimiz ilaçlar hastalarımız için aradığımız iyileşmeyi tam da temin edememekte. Modern batı tıbbında tedavilerde kullandığımız rafine kimyasal formüller sayısız yan etkilere ya da telafisi zor sonuçlara sebep olabilmekte.

İlaç ihtiva etmeyen ama asırlardır bilinen gerçeklerin ışığı altında başka reçeteleri kısaca hatırlatmak istiyorum sizlere:

Acıkmadıkça sofraya oturmayalım, doymadan sofrayı terk etmeye çalışalımu2026

Yemede ve içmede ölçülü sade ve kanaatli olalım.

Beyaz ekmek ve beyaz undan yapılmış gıdalardan kaçmaya çalışalım. Doğal tam buğday ekmeği ile beslenmeye özen gösterelim.

Et ve et ürünlerinden ölçülü ve mümkün olduğunca yağsız yerlerinden yiyelim..

Balık ve piliç etlerini sofralarımızda daha sık bulundurabiliriz..

Yağ tüketimimizde ağırlıklı olarak sızma zeytiyağ kullanmaya çalışalım..

Şifalı bitki çayları doğal ortamlarda üretilen sağlıklı bal, süt ve yoğurt gibi gıdalardan ölçülü ve dengeli olarak yemeliyiz.

Yenilebilen hiçbir sebze ve meyveden uzak durmamalıyız. Şalgam, ısırgan, böğürtlen... ve binlercesi. Bunlar hem korur, hem tedavi eder. Bizim her şeyi bilmemiz, hikmetlerini anlamamız gerekmez. Ancak tabiu00ee ilaç mahiyetindeki bazı şeyleri çok az kullanmak gerekir.

Çörekotu ölümden başka her derde devadır. Yapılan çok yönlü laboratuar çalışmaları ile çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve buna bağlı olarak vücudu tahrip eden mikroplara ve virüslere karşı siper olduğu ve kansere karşı direncimizi artırdığını ortaya koymuştur.

İstemek yardım talep etmek anlamına gelen dua bize hangi kapıları açıyor kısaca bir göz atalım; Dua ile en başta bizi yaratan ve bize şifayı vaad edenle bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Riyanın maddi çıkarın olmadığı, samimi ve yalın bir buluşma bu. Bu psikolojide bir insanın dilden ve kalp yolu ile istekleri doğal olarak beynimizde bazı hormonların salgılanmasına sebebiyet vermektedir. Bu salgılanan maddeler ve hormonlardan olumlu etkilendiği ise yapılan çok yönlü çalışmalarla gün yüzüne çıkmış. Beynimizde ve zihnimizde meydana gelen bu biyokimyasal değişim doku ve organlarımız için umulmadık şifalara vesile olabilmektedir.

Tevbe ve istiğfar, yüce kitabımızdaki şifa ayetleri, yasin, fatiha, cin, ihlas ve bakara gibi sureler besmele ve tıbbı nebevide tavsiye edilen dualar da bir çok hastalıkta reçete olarak sunulabilmekte..

İnsanların birbirlerini sevmeleri, birbirlerine güleryüz gösterip tebessüm etmeleri, birbirlerinin hal ve hatırlarını sormaları, muhabbetle birbirlerini kucaklamaları hediyeleşmeleri de şifa ve sağlık kaynağıdır.

Şifa için çare ve çözüm ararken modern tıbbın tüm imkanlarını en ileri düzeyde kullanırken yukarda kısa başlıklarla özetlemeye çalıştığım yan etkisi olmayan ancak etkili olduğu kanıtlanmış reçetelerden istifade etmeyi deneyebilirizu2026Ne dersiniz|.Deneyelim görelimu2026