Kılıçdaroğlu düşmanını yanlış yerde arıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, SADAT'ın önünde seçim güvenliği ve siyasi cinayet iddialarında bulundu. Bu iddialar, CHP-HDP yakınlaşması ve HDP'nin adeta sözcüsü olduğu PKK'nın eylemleri akla getirdi.

Milatgazetesi.com/Detay

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul'da düzenlediği olağanüstü toplantının ardından uluslararası ölçekte askeri danışmanlık şirketi olan SADAT'ın merkezine gitti.

Şirket yetkilileriyle görüşmek isteyen Kılıçdaroğlu içeri alınmadı.

Kılıçdaroğlu bunun üzerine SADAT'ın önünde açıklama yaptı.

Açıklamasına sosyal medya hesabından da devam eden CHP lideri, siyasi cinayetler iddiasını yine gündeme getirerek, iddialarını seçim güvenliğine bağladı.

Kılıçdaroğlu "Bu seçim olacak. Seçim güvenliği ne pahasına olursa olsun sağlanacak. Sizler sandığa gidip rahatça oyunuzu vereceksiniz'' dedi.

İlginç bir ilişki ağı

Bu açıklamanın, terör operasyonlarına pek çok kez karşı çıkan ve son yıllarda HDP ile bariz bir şekilde yakınlaşan partinin liderinden gelmesi sebebiyle oluşan tezat durum dikkat çekti. Daha önce CHP'nin 'Her evden bir oy' sloganıyla yakınlaştığı HDP, terör örgütü PKK ile ilişkisini gizlemiyor. PKK'nın silahlı kanadı HPG ise, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi vatandaşlara mektup göndererek, "Eğer sizin ailede bir tek oy AKP veya başka bir partiye gitsin o zaman hesabımız da büyük olacağını sizin bilmeniz gerekir" tehdidiyle gündeme gelmişti.

Kılıçdaroğlu saldırıya uğramıştı

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyu, 2016 yılında Artvin gezisi esnasında teröristler tarafından silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırı sonrası rotasını değiştiren Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığı'na sığınmıştı.