30 yıllık kan davasında mutlu son

Muş'ta, iki aile arasında 30 yıldır devam eden kan davası, kanaat önderleri ve aile büyüklerinin araya girmesiyle bir araya gelip, el sıkışıp, birlikte yemek yediler.

Muş'ta iki aile arasında 30 yıldır devam eden kan davası barışla sonuçlandı. Hasköy ilçesinde yaşayan Kaso ve Samo aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden 30 yıl önce başlayan kan davasının barışla sonlanması için kentteki kanaat önderleri bu işi üstlendiler

Kanaat önderleri araya girdi

Hasköy ilçesinde yaşayan Kaso ve Samo aileleri arasında husumete son vermek için kanaat önderlerinin, her iki ailenin büyükleriyle görüşmesinin ardından sağlanan uzlaşmayla Hasköy Merkez Camisinde barış töreni düzenlendi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı törende, Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Dinimiz barış dini

Kentin kanaat önderlerinden Muhyettin Aydın, yaptığı konuşmada, İslamiyetin barış dini olduğunu, kin ve nefreti yasakladığını söyledi. Aydın, aileler arasındaki nefretin ortadan kalkması ve kan davasının sona erdirilmesi gerektiğini bildirerek, ailelere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından kan davalı iki ailenin üyeleri tekbirler arasında Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek el sıkıştı. Tören, ailelerin bir arada yemek yemesiyle sona erdi.