52 şehidin hesabı sorulmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Reyhanlı'daki saldırılarla ilgili, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 52 şehidimizin kanlılarından ve arkasındaki güçlerden hesabını sormalıdır' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Reyhanlı'daki saldırılarla ilgili, "Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık makamında konu mankeni olarak oturmuyorsa 52 şehidimizin kanlılarından ve arkasındaki güçlerden bunun hesabını sormalıdır" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, alkolle ilgili düzenlemeyi de içeren kanun değişikliğine değinerek, MHP'nin, alkol satışını ve kullanımını daraltacak bu düzenlemeye olumlu yaklaştıklarını ifade etti.

"Bilinmelidir ki bizim bu tavrımız asla AKP'ye verilmiş bir destek değildir" diyen Bahçeli, bunun Türk gençliğinin kötü alışkanlıklardan korunması için atılmış ve parti programları ve ilkeleriyle uyumlu bir adım olduğunu söyledi.

Kişisel özgürlük alanlarına saygı duymakla birlikte, gelecek nesillerin ruh, beden ve zihin sağlığını güçlendirmeyi siyaset kurumunun asli vazifelerinden birisi olarak kabul ettiklerini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bizim sorumluluğumuz büyük Türk milletine ve gelecek kuşaklaradır. Kötü alışkanlıklarla mücadele ise boynumuzun borcudur. Türk gençliğinin büyük çoğunluğunun elbette kötü alışkanlıklardan uzak durduğu bizce malumdur. Yine de tedbir almak, kötü yollara kapı açacak bağımlılık ve düşkünlüklerden baskı ve zorbalıklara tevessül etmeden herkesi muhafaza etmek siyasetimizin hedeflerinden birisidir."

"Başbakan Keloğlan masalları anlatmaktadır"

Bahçeli, yakın zaman içinde önce Cilvegözü'nde, son olarak da Reyhanlı'da düzenlenen saldırıların bilançosusunun bunlardan mütevellit ağır olduğunu, bütün bunlar yaşanırken "Başbakan Erdoğan'ın, olanları pişkinlikle izlediği ve Türk milletine adeta Keloğlan masalları anlattığını" söyledi. Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan, sana sesleniyorum, Reyhanlı'da 52 canımızı alan katillerle ve azmettiricilerle ilgili elinde ne belge, ne bilgi ve ne bulgu varsa açıkla da milletimiz tüm gerçekleri öğrensin. Başbakan bunları saklamamalı, gizlememeli ve sumen altı yapmamalıdır. Böylesi önemli bir belge ya da belgelere gerçekten de sahipse ortaya koymalı ve milletimizin bilgisine sunmalıdır. Meseleyi kuru laf kalabalığına ve karambola getirmemeli, ağırdan almamalıdır. Şeffaf ve açık olmalı, kuşkuları gidermeli, endişeleri yok etmeli, korku bulutlarını dağıtmalıdır. Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık makamında konu mankeni olarak oturmuyorsa 52 şehidimizin kanlılarından ve arkasındaki güçlerden bunun hesabını sormalıdır. Yakalandığı iddia edilen şüphelilere değil, büyük resme odaklanmalıdır."