ABD KKTC'yi tanımalı

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Kıbrıs meselesinde KKTC'nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini belirterek, ABD'nin KKTC'yi bağımsız bir devle olarak tanımasının zamanı geldiğini söyledi.

SEMA BAYRAM / ANKARA

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Kıbrıs'ta barış eksenli bir çözümün oluşabilmesi için adada iki ayrı toplum ve iki ayrı devletin varlığının kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

KKTC gerekeni yaptı

Ankara Rixos Hotel'de ABD Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Dorothy Ngutter'i kabul ettiği toplantıda konuşan Aksoy, KKTC'nin adada barış ve birlikte yaşamakla ilgili bütün sorumlulukları yerine getirdiğine dikkat çekerek, kalıcı çözümün KKTC'nin bağımsızlığını desteklemekten geçtiğini söyledi. ABD'nin KKTC'yi tanıması gerektiğini belirten Aksoy, "ABD Kıbrıs Adası'nda iki toplum ve iki devlet olduğunu artık kabul etmelidir" dedi.

Türkiye çözümün tarafında oldu

Ortadoğu'da yaşanan son gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, KKTC'ye uygulanan ambargonun kaldırılması konusunda verilen sözlerin tutulması gereğine işaret eden Atasoy, Türkiye'nin Kıbrıs meselesinde başından beri çözümün tarafında olduğunu söyledi. Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dorothy Ngutter da ABD'nin Kıbrıs meselesinde çözüm taraftarı olduğunu vurgulayarak, "Adada kalıcı bir barış için kalıcı bir antlaşma olması gerektiğine inanıyoruz. Barış için ABD üstüne düşeni yapacaktır" dedi.