ABD'nin kalbinde kardeşlik merkezi

Başbakan Erdoğan, ABD'nin Maryland eyaletinde temeli atılan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi içindeki cami inşaatına üzerinde imzası bulunan mihrap taşını koydu.

Başbakan Erdoğan, Amerika temaslarının ilk durağında Türk toplumu tarafından yaptırılan ve Türk hükümetinin desteğiyle yürütülen Türk - Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi projesinin temel atma törenine katıldı.

Erdoğan, "İnanıyorum ki bu merkez sadece Türkiye'den gelenlerin değil, Amerika'da yaşayan tüm dostlarımızın da gelip gideceği bir yer haline gelmelidir" ifadesini kullandı. Erdoğan, merkezin 2014 Ekim ayında bitirileceği bilgisinin kendisine verildiğini dile getirerek, "2014 yılı Ekim ayında da Rabbim ömür verirse açılış töreninde yine birlikte bu heyecanı, bu coşkuyu yaşayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Bu eser, bizim kültür ve medeniyet anlayışımızın da simgesi olacak. Son dönemlerde bildiğiniz gibi İslamafobia gibi yanlış bir aktarımın, yanlış bir yaklaşımın olduğu şu dünyamızda aslında İslam'ın o kardeşlik sinyallerini, o kardeşlik yaklaşımını, o hoşgörü yaklaşımını inşallah bu merkez vermek suretiyle bunun ne kadar yanlış olduğunun da en güzel ifadesi olacak" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, sözlerinin sonunda, tesisin 2014 Ekim ayında tam anlamıyla hizmete açılması konusunun takipçisi olacağını ifade ederek, yetkililere "Ona göre. Gelir burada yatarsınız kalkarsınız. Bu işi bitirmeniz lazım" diye seslendi.