Akil İnsanlar Ege Heyeti İzmir'deydi

Akil İnsanlar Ege Bölge Heyeti üyesi Baskın Oran, 'Bütün Türkiyelilerin etnik veya dinsel aidiyetlerini hiçbir korkuya gerek kalmaksızın ifade edecekleri bir anayasa ve Türkiye hedeflenmektedir' dedi.

Oran, Anadolu Birliği Derneği'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin sadece Kürtleri ilgilendirmediğini söyledi.

Sürecin, Türkiye'nin geleceğini yakından ilgilendirdiğine işaret eden Baskın Oran, ''Bütün Türkiyelilerin etnik veya dinsel aidiyetlerini hiçbir korkuya gerek kalmaksızın ifade edecekleri bir anayasa ve bir Türkiye hedeflenmektedir" diye konuştu.

Sürecin sonunda, demokratik bir yönetime kavuşulacağını vurgulayan Oran, şöyle konuştu:

"Biz 1915 Ermeni kırımından bu yana hiçbir önemli sorunu halletmedik, hepsini halının altına süpürdük. Ermeni meselesi, Kürt meselesi, İslam meselesi... AK Parti'nin iktidara gelmesiyle biraz sancılı ama çözüm yoluna girmiştir. Bunları halının altına süpürdük ama orada kokmaya başlayıp üzerimize zombiler gibi saldıracaklarını hiç hesap etmedik. İşte o zombiler, gömülmesi gerektiği halde halının altına süpürülen cesetler bizim ödümüzü koparıyor. Osmanlı İmparatorluğu'nda üst kimlik Osmanlıydı. Türkiye Cumhuriyeti'ne geçince üst kimlik Türk oldu. Çünkü Türk, alt kimliklerin en güçlüsüydü. Alt kimliği üst kimliğe terfi ettirdiğiniz anda ikinci güçlü alt kimlik isyan edebilirdi ki etti. 90 yıldır çektiğimiz budur."

İzmir'in, farklılıkları benimseyen kentlerden olduğunu bildiren Oran, ancak bu havanın yıllar içinde tahrip edildiğini savundu.