Bangladeş'te 17 gün sonra gelen mucize

Bangladeş'in başkenti Dakka'da 17 gün önce çöken iş merkezinin enkazından bir kişi kurtarıldı.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da Kurtarma ekipleri, enkaz altında bir kadının hala yaşadığına ilişkin sinyaller üzerine, ağır makinelerle yaptıkları çalışmaları durdurdu.

Kadının, molozlar ve demir çubukların ardından kendilerine el salladığını belirten kurtarma görevlilerinin, çalışmalarını testere ve sondaj aletleriyle sürdürdüğü, enkazdan çıkarılan kadının hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Binanın zemin katındaki mescitte olduğu anlaşılan kadının, dikkatle yürütülen 40 dakikalık çalışmanın sonunda enkazdan çıkarılması, büyük sevinç yarattı.

Enkaz altında kalan yakınlarının kurtarılmasını bekleyen ve arama çalışmalarına katılanlar, oldukça iyi göründüğü belirtilen kadını sevinç çığlıkları ve dualar eşliğinde taşıyarak enkaz alanından çıkardı.

Ambulansla askeri hastaneye götürülen kadının isminin Reshma olduğu belirtildi.

Öte yandan enkazdan bir kişinin kurtarılması, demir ve beton yığınının altında hala hayat belirtisi olabileceği umudunu güçlendirdi.

Kurtarma ekiplerinin, enkaz alanındaki çalışmalarını sürdürdüğü, şu ana kadar cesedine ulaşılan kişi sayısının bin 38'i bulduğu kaydedildi.