BENTONİT NEDİR, NERELERDE KULLANILIR?

Bentonit nedir nerelerde kullanılır sorusunu merak edenler için Bentonit, kısaca volkanik bir kil olarak tanımlanabilir.

Bentonit nedir nerelerde kullanılır sorusunu merak edenler için Bentonit nedir sorusu, kısaca volkanik bir kil olarak tanımlanabilir.

Son yıllarda sıklıkla duyulan terimler arasında Bentonit geliyor. Uzun yıllardan beri çeşitli alanlarda farklı amaçlar için kullanılan bu kil türü günümüzde cilt bakımı için de tercih ediliyor. Bentonit kili için ilk kullanım milattan önce 5 binli yıllarda yapılmış. İlk defa Kıbrıs adasında kullanılan Bentonit kili yünlerin yağını alması amacıyla kullanılmıştır. Çeşitli bileşenlerin bir araya gelmesi sonucu oluşan bu kil türü kozmetikten ilaç sanayine, seramik sanayinden gıda sanayine kadar birçok alanda kullanılıyor. Peki, Bentonit nedir, Bentonit kili nerelerde kullanılır, Bentonit kili kullanım amaçları nelerdir? işte detaylar...

BENTONİT KİLİ NE İŞE YARAR?

Bentonit kili ne işe yarar sorusu ürünü kullanmak isteyenler tarafından merak edilip araştırılıyor. Diğer tanımı montmorillonit olan bu kil çeşidi içeriğinde elektromanyetik negatif yük taşıyor. Bu negatif yükler sayesinde toksik ve bakteriyel maddelerin bulunduğu alandan dışarı atılmasına yardımcı oluyor. Cilt bakımı için kullanılan ürün ciltteki gereksiz yağların vücut dışına atılmasına yardımcı oluyor. Bu açıdan ürünün kullanımı yağlı ciltler için olumlu yönde fayda sağlamayı amaçlıyor. Bentonit kil kullanıldığı alanda detoks etkisi oluşturduğu için ciltte gerginlik oluşturuyor. Doğal bir madde olan Bentonit kili cildi arındırma özelliğine sahiptir.