Bu araba sizi yakıt derdinden kurtaracak!

Trafik ve park yeri problemine kesin çözüm olarak gösterilen bu konsept araç aynı zamanda elektrik enerjisiyle sizi yakıt derdinden de kurtaracak.

Trafik ve park yeri problemine kesin çözüm olarak gösterilen bu konsept araç aynı zamanda elektrik enerjisiyle sizi yakıt derdinden de kurtaracak.

Nissan bir süredir küçük ve sürücü kabini iki yönlü olarak hareket edebilen araçlar üzerinde çalışıyordu. Pivo 2 adını verdiği aracın çalışmalarında bir hayli yol kat eden şirket, gücünü NASA'nın Modular Robot Aracı ile birleştirince ortaya çok daha kullanışlı ve günümüz araçlarına benzeyen bir prototip çıktı.

Bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda EOscc2 adı verilen araç, kullanıma hazır hale geldi ve ilk deneme sürüşleri yapıldı. Evet kabul etmeliyiz ki EOscc2'nin görünümü pek bizim tarzımıza hitap etmiyor. Ancak burada önceliğinizin ne olduğuna karar vermelisiniz. Önceliğiniz gösterişli, geniş bir araçsa bu prototip size göre değil demektir. Ancak özellikle İstanbul trafiğinde rahat olmak, park sorununa çözüm bulmak ve tüm bunları yaparken daha az yakıt harcamak niyetindeyseniz işte bu teknoloji için sabırsızlanacaksınız.

Tamamen elektrik enerjisiyle çalışan E0scc2'nin en dikkat çekici özelliği, sürücü kabininin 90 derece dönmesi. Bu sayede en dar yerlere girerken bile hem önünüzdeki ve arkanızdaki araçlara milimi milimine yanaşabilecek hem de tek bir hareketle aracınızda 1 metrelik bir küçülme yapacaksınız. Bu kadar da değil, araçta bulunan 4 tekerleğe de hükmedebilecek istediğiniz taktirde olduğunuz yerde 180 derece de dönebileceksiniz. Siz en iyisi görsellere göz attıktan sonra aracın videosunu izleyin ne demek istediğimizi kendi gözünüzle görün.