Buradan bir darbe çıkar mı hesabında olanlar var

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gezi Parkı eylemleri ile bazı kesimlerin 'Buradan bir darbe çıkarabilir miyiz' hesabı içinde olduğunu söyledi. Demirtaş, 'Kürt siyaseti neden Taksim'de yok' tartışması ilgili olarak ise 'Kimse bize dayatmada bulunmasın. 80 yıldır Kürtleri inkar eden tam da bu zihniyettir" dedi.

Meclis'te gazetecilerle sohbet eden BDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş, bazılarının Gezi eylemlerinden darbe çıkarabilir miyiz hesabı içine girdiğini, halkı örgütleyemedikleri için de bu emellerine ulaşamadıklarını belirtti. Demirtaş, "Bazı yerlerde darbe çağrıları yapıldı. Özellikle Türk solu dergisi çevresi, İşçi Partisi ve TGB gibi çevrelerin 'buradan bir darbe çıkarabilir miyiz?' gibi arayışları, demeleri oldu. Bazı yerlerde sokağa çıkanlar da oldu. Ama öne çıkamadılar. Halkı örgütleyip yürütemediler. Bizim yaptığımız uyarı bunun içindir" dedi.

Meclis'te gazeteci ile sohbet eden Demirtaş, Gezi eylemlerinin nereye evrileceği, taleplerin nerede odaklanacağının başından net olmadığını, bundan dolayı eylemcilerle aralarına çizgi çektiklerini ifade etti. Demirtaş, "Kürt siyaseti neden Taksim'de yok" tartışması ilgili olarak ise "Kimse bize dayatmada bulunmasın. 80 yıldır Kürtleri inkar eden tam da bu zihniyettir. Kürtler, alanlardayken bunlar nerdeydi?" diye sordu.