ÇANAKKALE RUHU KEÇİÖREN'DE ANITLAŞTI

Tarihe altın harflerle "Çanakkale Geçilmez" diye yazdıran Çanakkale ruhu Keçiören'e taşındı. Keçiören Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında yaptırdığı Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın açılışını muhteşem bir törenle gerçekleştirdi.

EZGİ ÇELİKANKARA

Kartaltepe Kent Ormanı'nda gerçekleşen Çanakkale Ruhu Keçiören'de" programına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Avustralya Büyükelçisi James Larson, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda davetli katıldı. Ülkemizi şehitlerimize borçlu olduğumuzu ve onların emanetlerine sahip çıkmamız gerektiğini vurgulayan Yalçın Akdoğan, "Çanakkale'deki anıtın benzeri Keçiören'e yapıldı. Bugün de Çanakkale ruhunu iyi anlamalıyız. Bu ruhu bugün de yaşatmamız gerekiyor. Bu anıt buna vesiledir. Keçiören'de bu güzel anıtla gençlerimize o günleri anlatıp unutturmamalıyız. Bir millet ortak bir geçmişe sahiptir. Böylece ortak bir geleceğe yürür. Tarih kin ve nefret üzerine yazılmaz. Biz dışarıdan gelen saldırıları nasıl püskürttüysek, içerideki hainleri de öyle püskürteceğiz. Terörle mücadele sonuna kadar birlik içerisinde devam edecektir. Bu anıtın açılışına gelip bu ruhu hissetmek, aynı zamanda şehadet ruhunu yaşatmak önemlidir" dedi.

"Tarihimize sahip çıkıyoruz"

Törene ev sahipliği yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, "Bugün burada Çanakkale ruhunu yaşatıyoruz. Tüm dünyaya parmak ısırtan bu büyük destan sadece tarihimizin önemli bir parçası olmakla kalmadı, varoluşumuzun temelini de simgeledi. Bütün amacımız halkımızın, özellikle gençlerimizin sağlıklı bir tarih şuuruna sahip olma imkanlarını genişletmektir" dedi.