CHP Menderes'in ruhunu yeniden ipe çekti

Adnan Menderes'i idam eden CHP'nin hiç utanmadan 'Yeter Söz Milletindir' sloganını kullanıp parti binasına asmasını utanmazdık olarak nitelendiren Demokratlar Platformu Başkanı Harun Hınız, "CHP Menderes'in ruhunu bir daha idam sehpasına çekti. Fakat biz bu üç beş siyaset soytarısı kalpazanlara bu sözü kullanmalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

Darbelerin ve kaosun önder partisi CHP, milletin oylarıyla seçilen Adnan Menderes’i iktidardan düşünebilmek için türlü iftiralar atarak idam etti. Aynı CHP bugün de ipe götürdüğü Adnan Menderes ve partisinin sloganı ‘Yeter! Söz Milletindir’ sloganını kullanarak büyük tepki çekti. Demokratlar Platformu, CHP’nin bu aymazlığına ilişkin olarak Başbakan Adnan Menderes’in mezarı başında açıklama yaptı.

Adnan Menderes önderliğinde kurulan Demokrat Parti’nin ‘Yeter söz milletindir' diyerek müstebit ilan ettiği CHP’nin Tek Parti iktidarı dönemine son verdiğini ifade eden Demokratlar Platformu Başkanı Harun Hınız, “Demokrat Parti ezici bir çoğunlukla Türk Demokrasi Tarihinin ilk seçimini kazanarak iktidar olmuştu. Milletin oyları ile Seçilen Menderes'i demokratik yollarla iktidardan düşüremeyeceklerini anlayan sözde Türkiye'li görünen ama gerçekte bu topraklara ait olmayan uluslararası güçlerin maşası olanlar 1960 darbesi ile Türkiye'nin önünü kesmek istediler” dedi.

Bunun adı CHP utanmazlığı

Milletin oylarıyla iktidar olamayacağını anlayan CHP’nin Adnan Menderes’i idam ettiğini belirten Hınız, “CHP bugün de kendisine karşı Menderes ve arkadaşlarının Halkın Sesi olarak dile getirdikleri 'Yeter Söz Milletindir' sözünü utanmadan sıkılmadan kullanıp CHP binasına asarak Menderes’in ruhunu bir daha idam sehpasına çekti” ifadelerini kullandı.

Vekillik uğruna CHP'ye susuyor

6’lı masa bileşenlerinden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a seslenen vurgulayan Hınız sözlerini şöyle noktaladı: “Bir milletvekilliği uğruna Menderes’imizi şehit eden CHP’nin gölgesinde vekil olabilmek için bu aymazlığa ve bu kalpazanlığa ses çıkarmaması bizi gerçekten üzmüştür. ‘Yeter söz milletindir’ sözü Menderes’i ve Türkiye’yi sevenlere aittir. Üç beş siyaset soytarısı kalpazanlara bu sözü kullanmalarına izin vermeyeceğiz.”