CHP'de çatlak büyüyor

Çözüm sürecine ilk başta destek olduğunu açıklayan, daha sonra karşı çıkan CHP'de çatlak derinleşiyor. Çözüm sürecinin ülkeyi böleceğini iddia eden CHP'de yaşanan kriz böyle devam ederse asıl bölünmenin parti içerisinde olacağı öngörülüyor.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Çözüm sürecinin ülkeyi böleceğini iddia eden CHP'de kriz derinleşti. Böyle devam ederse asıl bölünme CHP'de yaşanacak.

CHP'de süre gelen 'yenilikçi' ve 'ulusalcı' kanat arasındaki gerginlik istifaları beraberinde getirmiş, parti içerisinde ki belirsizlik derinleşmişti. ''Barış için demokrasi'' adlı bildiriye imza atan yenilikçileri basın toplantısı ile hedef alan ulusalcıların yeni hedefi ise ulusalcı bir parti kurmak.

"A" planı zor "B" ye bakalım

Derinleşen çatlağın ardından Baykal ile görüşen ulusalcıların, 'a' planı ulusalcıları tek çatıda toplayan yeni bir parti. 'B' planı olarak ise yenilikçilerin tasfiyesi gündemde. Parti içerisinde yenilikçi kanadın güçlenmeye başlaması 'a' planını öne çıkartıyor.

Hepsi bir arada

Yenilikçileri tasfiye edecek gücü kendilerinde bulamayan ulusalcılar, yeni bir parti için eski tüfek solcularla da görüşmeyi planlıyor. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ile CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un başını çektiği grup, merkez sağdan eski isimlerle de bir araya gelerek süreci istişare edecekleri kulislere yansırken, Ümit Kocasakal, Yaşar Okuyan, Kemal Alemdaroğlu, Yekta Göngör Özden ve Ataol Behramoğlu'nun yeni partiye dışarıdan destek vereceği konuşuluyor.

Kambersiz düğün olmaz

Ulusalcı kanadın, Hüsamettin Cindoruk ve Süleyman Demirel'in de görüşlerine başvuracakları iddia edilirken, Silivri'de yatan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'le de bilgi alışverişinde bulunacakları ifade ediliyor.