CUMHURBAŞKANIMIZ MURSİ

Demokrasi yanlıları, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin serbest bırakılması ve göreve iadesi için birçok kentte gece gösterileri düzenledi.

Mısır'ın önemli kentleri başkent Kahire, İskenderiye, Süveyş, İsmailiye, Kızıldeniz, Asyut, Dekahliye, Garbiyye, Kalyubiye, Beni Suveyf, Kefer Şeyh, Buhayra, Feyyum, Minye, Dayrut gibi kentlerde ordunun yönetime el koymasıyla görevden alınan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'yi destekleyen darbe karşıtları, teheccüd namazının ardınıdan meydanları doldurdu.

Darbeciler hesap versin

Başkent Kahire'nin doğusundaki Rabiatu'l Adeviyye meydanında 25 gündür Mursi'ye desteğini sürdüren darbe karşıtları, askeri istihbarat karargahına doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Giza kentindeki Nahda meydanında toplanan demokrasi yanlıları Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdulfettah Es- Sisi aleyhinde sloganlar attı. Gösterilerde, Mısır'ın Nil Deltası'ndaki Mansura kentinde, geçen Cuma akşamı darbe karşıtı gösteri düzenleyen protestocuları hedef alan silahlı saldırıda hayatını kaybeden 3 kadının sorumlularının yargıya hesap vermesini istedi.

Defol General CC

Göstericiler," Askeri yönetim devrilsin", "Ey Sisi, Cumhurbaşkanımız Mursi", "Defol Sisi, Cumhurbaşkanımız Mursi" sloganlarıyla Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdulfettah Es- Sisi'ye tepki gösterirken geçici hükümeti tanımadıklarını dile getirdi.

Asker için cenaze namazı

Kuzeydeki İsmailiye kentinde, "Mısır'ın özgürlükleri kırmızı çizgimizdir" sloganıyla Mansura'daki 3 kadının öldürülmesinin protesto edildiği gösterilere Mısır bayrakları ve Mansura'da hayatını kaybedenlerin posterlerini taşıyan çok sayıda kadın ve çocuğun katıldığı gözlendi. Kahire'nin doğusundaki Cumhuriyet Muhafızları Karargahında, Ramses ve Nahda Meydanlarında öldürülen göstericilerle, Mansura'da öldürülen 3 kadın ve Mersa Matruh kentinde otobüs devrilmesi sonucu ölen 15 asker için gıyabi cenaze namazı kılındı.