'Depremde kesintisiz iletişim sağladık'

Turkcell'in 2020'nin ilk 9 ayında 1,1 milyon net faturalı müşteri kazandığını açıklayan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, şebeke trafiğini doğru yöneterek yüzde 100'e yakın çağrı kurulum başarısıyla hem afetzedelerin hem de arama kurtarma ekiplerinin kesintisiz iletişim kurmalarını sağladıklarını söyledi

FIRAT İPEK

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, İzmir’deki depremin ardından kesintisiz iletişim için tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurgulayarak normaldeki arama sayısının 8 katına ulaşmasına rağmen Turkcell’in şebeke trafiğinde bir aksaklık olmadığını, hem afetzedelerin, hem de arama kurtarma ekiplerinin kesintisiz iletişim kurmalarını sağladıklarını söyledi.

İstanbul’da yaptığı basın toplantısında konuşan Erkan şunları söyledi: “Öncelikle depremden etkilenen bölgedeki yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, hayatını kaybedenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Depremin hemen ardından bölgede bulunan 1,7 milyona yakın müşterimize, acil iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Acil Durum Paketi tanımlaması yaptık. Yine çeşitli nedenlerle hatları kapanmış müşterilerimizin iletişim kurabilmeleri için hatlarını açtık. Bu tür afet durumlarında telekom sektörü hayati bir rol oynuyor. Şebeke yatırımlarımın ne kadar önemli olduğunu bu depremde de net bir şekilde gördük. Biz de bu bilinçle altyapı yatırımlarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Depremin meydana gelmesi ile birlikte normalde yaklaşık 2 milyon 800 bin olan arama sayısı, 16 milyon 700 bin’e ulaşarak normal ses trafiğinin neredeyse 6 katına yaklaştı. Bu artışa karşın şebeke trafiğimizi doğru bir şekilde yöneterek yüzde 100’e yakın çağrı kurulum başarısıyla hem afetzedelerin hem de arama kurtarma ekiplerinin kesintisiz iletişim kurmalarını sağladık.”

1,1 milyon yeni faturalı müşteri

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell’in müşterilerin ihtiyaçlarına cevap veren ve sektöre öncülük eden çözümleri sayesinde geçen yılın aynı dönemine göre 1,1 milyon net faturalı müşteri kazandıklarını belirterek şunları söyledi: “Sadece bu çeyrekte 317 bin faturalı müşteri daha Turkcell dedi. Böylece yılın başından beri 1,1 milyon net faturalı müşteri kazanmış olduk. Milletimizin Turkcell’i tercih etmesi en büyük motivasyon kaynağımız.”

2020’de yatırımlar 9 milyar TL’yi bulacak

Turkcell yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2020 yılı sonuna kadar toplam yatırımlarımızın yaklaşık 9 milyar TL seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. Turkcell’in 26 yıldır Türkiye’ye en fazla yatırım yapan ve istihdam üreten şirketlerden birisi olduğunu belirten Erkan, “Türkiye’nin Turkcell’i olarak bu ülke için değer üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Erdoğan Bipmeet ile toplantı yapacak

Toplantıda Bipmeet ile ilgili de konuşan Erkan, “Pandemi döneminde yaptığımız yatırımlardan biri de Bipmeet. Bu dönemde online toplantılar arttı. Yabancı platformlarda ortaya çıkan veri güvenliğinden dolayı mühendislerimiz 3 ay gibi kısa bir sürede Bipmeet’i hayata geçirdi. Hatta önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız Erdoğan, büyükelçilerle toplantı yapacak. Bu toplantıların bazıları da online olacak. Veri güvenliği açısından da online görüşmeler yerli ve milli Bipmeet üzerinden yapılacak” dedi.

Yakında yerli arama moturumuz olacak

Türkiye’nin verisinin korunması için her türlü yatırımı yaptıklarını söyleyen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Yaani’de iki tane platformumuz var. Birisi Yaani mail. Kullanıcı sayısı da 1 milyonu geçti. Diğeri de Yaani arama motoru. Bununla ilgili de ekiplerimiz çalışmalara devam ediyor. Yakında tamamen yerli bir arama moturumuz olacak” diye konuştu. Erkan, e-SİM konusunda da BTK ile teknik çalışmaları bitirdiklerini ve ticari anlaşmayı da yaptığımız an da lansmanını yapacağız” ifadesini kullandı.