Doğu'nun potansiyeli ekonomiye can katacak

Kalkınma Bakanı Yılmaz, çözüm sürecinin ekonomik etkisine dair, 'Doğu ve Güneydoğu'da uzun süredir kullanılmamış potansiyelin harekete geçtiğini göreceğiz' dedi.

KALKANMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'deki çeşitli ziyaret ve incelemelerinin ardından Ankara'ya gitmek üzere geldiği Elazığ Havalimanı'nda, yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ekonomik etkisiyle ilgili, "Uzun süredir kullanılmamış bir potansiyelin harekete geçtiğini göreceğiz" dedi.

Nitelikli ve donanımlı insanların bölgeden göç ettiğini, yerlerine aynı derecede eleman çekme konusunda sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Yılmaz, "Yaylalarımız, ovalarımız yeterince kullanılamadı, Turizm potansiyelimiz yeterince değerlendirilemedi. Buraya insanlar yeterince gelip gitmediler. Yatırımcı bu bölgelere bundan dolayı yeterince rağbet göstermedi. İşte bunlar, bölgenin eksi hanesine yazılan nedenler. Terörün ortadan kalkması, güvenlik ortamının gelişmesi, huzurun pekişmesiyle bu tam tersine dönüyor elbette" diye konuştu.

Çözüm sürecinin başlamasından itibaren tüm Türkiye'de ve bölgede güzel bir havanın oluştuğunu ancak sürecin tam olarak sonuçlanması ve kalıcı hale gelmesinin çok önemli olduğunu aktaran Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu yeni ortamda, huzur ortamının daha da pekişmesiyle bölgede özel yatırımların da arttığını görüyoruz, gereceğiz. Daha da göreceğiz çünkü kullanılmamış bir potansiyel var. Uzun süredir kullanılmamış bir potansiyelin harekete geçtiğini göreceğiz. Adeta nadasa bırakılmış bir tarlanın yeniden sürülmesi gibi. "

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni teşvik sisteminde güçlü destekler olduğunu ve bunların da yatırırımcıları bölgeye çekeceğini söyledi.