En büyük kapımız Türkiye

Gazetemiz adına Gazze'de bulunan İnsan Hakları Aktivisti Özlem Şahin Ermiş, İslami Cihad Kadın Kolları Başkanı HajerElhelu Em Samer ile görüştü. HajerElhelu Em Samer: "İsrail zulmünü dünyaya duyurmak için dışarıya açılan en büyük kapımız Türkiye" dedi.

İnsan Hakları Aktivisti Özlem Şahin Ermiş, yaşadıklarını aktardı. Sıkıntılı günlerin yaşandığı Mısır'dan Gazze'ye geçişin çok zor ve tehlikeli olduğu bu günlerde, tüm riskleri ve zorlukları göze alarak Gazze'ye Ramazan ziyaretinde bulunan Türkiyeli aktivistler sevgiyle karşılandı.

Mübarek Ramazan ayında Gazzeli kadınlarla birlikte olmak, onların sorunlarını dinlemek, acılarını paylaşmak için; zor koşullara rağmen Türkiye'den gelen aktivistler şehit ailelerinin yanı sıra esir ailelerini de ziyaret ediyor.

Dışarıya açılan kapımız sizlersiniz

İslami Cihad Kadın Kolları Başkanı HajerElhelu Em Samer bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin ve Türkiyeli kadınların daima yanlarında olduğunu bildiklerini, İsrail zulmünü dünyaya duyurmak için dışarıya açılan en büyük kapının Türkiye olduğunu söyledi.

Şehit ailelerinin ziyareti sırasında çok duygusal anlar yaşandı. Aynı zamanda Mavi Marmara katılımcısı da olan aktivistler ile şehit ailelerinin buluşması sırasında mutluluk gözyaşları ortamı daha da sıcaklaştırdı. Aynı ailenin fertleri gibi kucaklaşan kadınlar tüm dünyaya barış ve kardeşlik dersi verdi. Dualarını dünya Müslümanlarına yapan kadınlar bir Bayrak, bir Çatı altında birleşmek gerektiğinin de altını çizdi.

Kapılar kapandı, yardımlar engellendi

Türkiye'den Gazze konusunda daha fazla beklentilerinin olduğunu söyleyen Şehid aileleri ve esir yakınları; İsrail zindanlarında suçsuz yere zulüm gören esirler için yardım istedi. Konuyla ilgili gerekli çalışmaları hızlandıracaklarını belirten aktivistler; Mısırda yaşanan durum dolayısıyla bu Ramazan Gazze'ye yardım gelememesinin üzüntüsü içinde olduklarını söylediler.

Gazzeli kadınların yardım amaçlı yaptıkları nakış işleme atölyesini ve Mavi Marmara Şehitliğini de ziyaret eden Türkiyeli aktivistler Ramazan boyunca Gazzelilerle kucaklaşmaya devam edecekler.