Er-Gülen'i Kurtarma Operasyonu

Paralel fitne, Uluslararası kuruluşlar nezdinde Türkiye'yi karalamaya devam ediyor. Sahte pasaportla ABD'de yaşayan Gülen hakkında arama kararlarının çıkartılması üzerine, Beyaz Saray İmamı Recep Özkan'ın öncülüğünde Türkiye aleyhtarı kampanya hızlandı.

İSMAİL ZELVİ

Hükümete karşı, darbe girişimiyle gerçek kimlikleri gün yüzüne çıkan Paralel yapının uluslararası arenada Türkiye aleyhtarı fitne kampanyaları aralıksız sürüyor. Zaman ve Samanyolu operasyonunun ardından Türkiye'yi ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry'ye şikayet eden paralel fitne, Gülen hakkında arama kararı çıkmasıyla Virginya eyalet valisine Türkiye'yi karalayan bir mektup yazdı.

Gülen ile ilgili olarak Tahşiye operasyonu kapsamında ''suç teşkilatının lideri'' olduğu iddiası ve Fuat Avni twettlerinin deşifre olmasından sonra da Emre Uslu ile birlikte Sulh Ceza mahkemelerinin talebi üzerine yakalama kararı verildi. Kararın ardından ABD'deki paralel yapı, Gülen'i kurtarmak için kolları sıvadı.

Bir süre önce Parelel'in Beyaz Saray İmamı olarak deşifre olan Recep Özkan, ABD'de tüm siyasilere bağışlar yaparak senato ve Beyaz Saray'da faaliyetlerini sürdürüyor. Obama'nın seçim fonu için 35 bin 800 dolar bağış yapan Özkan, ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry'ye 88 vekilin yazdığı Türkiye'yi şikayet eden mektubun da organizatörü olarak gösteriliyor.

Virginya eyalet valisine şikayet

Türkiye bir yandan Ermeni Diasporası, ve Yahudi lobilerinin atakları ile uğraşırken diğer yandan da paralel fitnenin karalamalarıyla uğraşmak zorunda kalıyor. Beyaz Saray imamı Recep Özkan öndeliğindeki derneklerin organizasyonu ile ABD'nin Virginia eyaletindeki Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti üyesi 140 vekil ile 48 senatör Türki'ye aleyhtarı mektuba imza attı. Eyalet Virginya Valisi Terry McAuliffe'e gönderilen mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef alınarak, Türkiye basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü konusunda şikayet edildi.

1960 Darbesine katıldı

Fethullah Gülen ismi, her zaman darbecilerle anıldı. 1960 darbesi sonrasında Ankara'da Mamak Muhabere Okulu'nda askerlik yapan Gülen, darbeci Talat Aydemir'e istihbarat elemanı olarak çalıştı. Acemilik sonrası İskenderun'a gönderilen Gülen, orada Özel Harp Dairesi'nde Yüzbaşı İskender Keşafoğlu ile çalışıyor. Yüzbaşının öldürülmesi üzerine 24 aylık askerliğini 17 ayda tamamlayan Gülen, Erzurum'da ABD Merkezli Özel Harp Dairesi'nin elamanı olarak vaazlar vermeye devam ediyor. 1980 Askeri Darbesi'ne methiyeler düzen Gülen, 28 Şubat Süreci'nde de "Başörtüsü furuattır" fetvası ile darbecilere karşı toplumsal muhalefeti kırma görevini üstlendi.

ABD'de teşkilatlanmasına göz yumuluyor

Fethullah Gülen grubunun 15 Ekim 1982'de Yamanlar Koleji ile başlayan okul macerası, AK Parti hükümetlerinin de desteğiyle tüm dünyaya yayıldı. Şu anda ABD'de 146 okul Eğitim veriyor. 350-700 dolar arasında maaşla öğretmenlerin çalıştığı okullar, ABD'de vergiden muaf olmaları dikkat çekiyor. ABD'de cemaati tanıtım amacıyla kurulan turkishinviations, weebly.com sitesine göre, Gülen'e Bağlı, Arizona'da 7, Alkansas'ta 2, Kaliforniya'da 11, Colorado'da 1, District of Columbia'da 1, Florida'da 10, Georgia'da 2, İllinois'te 4, İndiana'da 3, Louisiana'da 1, Maryland'da 4, Massachusetts'de 3, Michigan'da 1, Minnesota'da 1, Missouri'de 5, Navada'da 2, New Jersey'de 6, New Mexico'da 1, New York'ta 4, Kuzey Carolina'da 2, Ohio'da 19, Oklahoma'da 4, Pensilvanya'da 3, Güney Carolina'da 1, Tennesse'de 1, Teksas'ta 45, Utah'ta 1, Wisconsin'de 1, Kaliforniya'da 3, Florida'da 1, Georgia'da 1, Maryland'da 1,Minnesota'da 1, Wisconsin'de 1 okulu bulunuyor.

Gülenci şirketlerin eli her yere uzanıyor

Gülen hareketi, Eğitimin yanında ABD'de kurduğu şirketler vasıtasıyla da, siyasetçileri etkilemeye çalışıyor. Birçok seçim kampanyasında ABD'li siyasilere yüklü miktar bağış yapan şirketlerin listesi ise şu şekilde belirtiliyor, Obama'nın seçim kampanyasına yüklü miktarda bağış yapan Gülenci şirketler 7 Haziran 2015 Türkiye seçimleri için ise Obama'nın seçim kampanyasını yürüten Benenson Strategy Group (BSG)'nin CHP'ye danışmanlık desteği vermesi konusunda anlaştı. Gülen Cemaati Maryland Valisi Martin O'Malley'i ABD seçimlerinde başkan adayı olarak öne çıkartmaya çalışıyor.