Erdoğan: Liderler operasyonda uzlaştı

Başbakan Erdoğan, G-20 zirvesine katılan liderlerin Suriye'ye operasyonu gerekli gördüklerini, ne zaman, nasıl olacağı konusunda değerlendirmelerde bulunulduğunu söyledi.

"Tüm G-20 ülkeleri büyüme potansiyelini artıracak yöntemler yeniden belirledi. Türkiye, dönem başkanlığını 2015'te üstlenecek.

Kredi derecelendirme kuruluşlarına olan mekanik bağımlılığın azaltılması görüşümü ilettim.G-20'de çeşitli liderlerle görüşmelerim oldu. Görüşmelerimizde bölgesel meseleler, Mısır'daki askeri darbe, Suriye'de rejim tarafından sürdürülen katliam da yer aldı.

göçe zorlayanlar suç işliyor

Zirveye katılan liderler Suriye rejimin kendi halkına yaptığı katliamı dikkatle takip ediliyor. Şam'a yönelik bir operasyonunu gerekli olduğunu kabul ediyor. Suriye'deki bu gelişmelerin teşhisi üzerinde durduk. Burada bir hedef saptırması çok önemlidir. Kimyasal silahlar üzerinde hassasiyetle durulurken ölen insanlar gözardı ediliyor. 7 milyon insanı göçe zorlayanlar suç işlemiyor mu?

Esad giderse iyi olacak

Esad gidince ne olacak sorusu gündeme geliyor. Esad giderse bundan daha iyi olacak.

Suriye'ye yönelik bir operasyonu destekliyor olmamız asla savaş çığırtkanlığı, savaş heveslisi olmak değildir. Kimyasal silahlarla öldürülmüş çocukların fotoğraflarını görmeye hangi vicdan el verir. Kurda merhamet kuzuya zuldür. Katilleri teşvik etmektir.