Esed güçleri pazar yerini bombaladı: 100 ölü

Suriye ordusuna ait savaş uçağının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma'da pazar yerine "vakum bombasıyla" düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişinin öldüğü ve 500 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yaklaşık 500 kişinin yaralandığını kaydeden yetkililer, yaralılardan birçoğunun durumunun ciddi olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini ifade etti. Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejimin Duma'da pazar yerine vakum bombasıyla düzenlediği saldırıyı doğrularken, olayın ardından halk arasında büyük korkunun meydana geldiğini belirtti.

Ölüm uçakları Rusya'dan

Rusya'nın Suriye'ye 6 adet MİG-31 tipi savaş uçağını teslim ettiği bildirildi. Sputnik'in haberine göre uçaklar Suriye'nin başkenti Şam'daki Mezze askeri havaalanına indi. Yüksek irtifa önleme uçağı olarak bilinen MİG-31'ler sahip oldukları gelişmiş radarlarla 200 kilometrelik bir hava sahasını kontrol altında tutabiliyor. Ana görevi yüksek irtifada keşif ve saldırı önleme olan MİG-31'ler dünyanın en hızlı savaş uçakları arasında yer alıyor. Rusya, 2007 yılında Suriye'ye 8 adet MİG-31 satmayı kabul etmiş ancak daha sonra İsrail'in baskısıyla anlaşma rafa kaldırılmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'de Esad'ın yer almadığı bir çözüme ikna olmaya başladığı iddia ediliyor.