Esed'le çıkar ilişkisi

Hatay, Reyhanlı saldırısının yankıları devam ediyor. Saldırı hakkında önemli noktalara dikkat çeken AK Parti MKYK üyesi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Güneydoğu Koordinatörü Nurettin Nebati, muhalefetin Esed yandaşı gibi davranmasını eleştirerek, "Muhalefetin yaklaşımını anlamak çok güç. Sanki Esed halkını öldüren bir katil değilmiş gibi bir algı uyandırılıyor" dedi.

KENAN ADEM KIZIALĞIL/ ANKARA

Reyhanlı'da gerçekleşen hain terör saldırısını Milat'a değerlendiren AK Parti MKYK üyesi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Güneydoğu Koordinatörü Nurettin Nebati, muhalefet partilerinin, saldırıyı yapan katil Esed hükümetinin destekçisi gibi hareket ettiğini vurgulayarak, "Olaya, güçlü bir devletin gerektirdiği şekilde yaklaşıldı. Zaman içerisinde bu saldırılara karşı misli bir cevap verilecek. Ancak muhalefetin yaklaşımını anlamak çok güç. Sanki Esed halkını katleden bir katil değilmiş gibi bir algı uyandırılıyor" dedi.

Mezhep çatışması isteniyor

Yapılan saldırının hain planlar içerdiğini, bu planlar ile Türkiye'nin 12 Eylül dönemlerine götürülmek istendiğinin altını çizen Nebati, Sivas, Çorum, Maraş gibi illerde oynan derin oyunları hatırlatarak, "Şimdi aynı oyun ile karşı karşıyayız. Ancak 90'lı yıllardaki yaklaşım tarzı değişti. Vatandaşlarımız sağduyuyu korumayı biliyor" diye konuştu.

Suriye batağına çekilmek isteniyor

Bu saldırı ile Türkiye'nin Suriye batağına çekilmek istendiğini ifade eden Nebati, "Gerek başbakanımızın olaya yaklaşma tarzı gerekse vatandaşlarımızın sağduyulu tavırları sürecin daha olgun bir şekilde atlatılmasına olanak sağladı. Güçlü bir devlet ne yapması gerekiyorsa o şekilde yaklaşıldı. Zaman içerisinde bu saldırılara karşı misli ile cevap verilecek" şeklinde konuştu.

Sağduyu çok önemli

Saldırı sonrasında sağduyulu yaklaşımı yerinde bulan Nebati,CHP'nin buradaki olayı kaşıması, nemalanmak istemesinin rahatsız edecek boyutlara vardığını, 76 milyon vatandaşın bu tür provokasyonlara meydan vermeden sağduyu ile cevap verdiğini, sağduyu duruşun devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Çözüm süreci rahatsız etti

Özellikle barış sürecinden dolayı son 4 ay içinde çatışmazlık durumun hakim olmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğini aktaran Nebati, bu rahatsızlıklarını dile getiremeyenlerin, mezhep çatışması ile toplumu bölmek istediğini, bu çabaların boşa çıkacağının altını çizdi.