Eş Şafi isminin faziletleri ve ebced hesabı

Eş Şafi isminin faziletleri ile ebced hesabı...

Eş-Şâfi: Hastalara şifa veren, Şifayı yaratan, şefaat eden, şifalandıran, şifanın tek kaynağı olan

Eş Şâfi isminin ebced değeri ve zikir sayısı: 391

Eş Şâfi : الشافي

Şuara Suresi 80. Ayet

وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ ﴿٨٠﴾ Ve izâ maridtu fe huve yeşfîni.

“Hastalandığımda da bana şifa veren, O’dur.”

Eş-Şâfi isminin anlamı: Hastalara şifa veren, yarattığı mahlukatının maddî ve manevî, her türlü hastalığına şifa veren, her türlü derde devâ veren, tüm yarattıklarından hasta ve dertli olanlarına şifa veren, hem maddi ve manevi hastalıklara şifa veren ALLAH (CC) anlamına gelmektedir.

Eş-Şafi (celle celaluhu) her ne kadar Tirmizi hâdisindeki esmalar arasında geçmiyorsa bu ism-i şerif Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de ve Peygamber Efendimizin (sav) dua hadislerinde bildirilen Esmalardandır. Maddi ve manevi, fiziksel her türlü hastalıklara şifa veren, sıkıntıları gideren bir ismi-i şeriftir.

Eş-Şafi Kuran-ı Kerimde ve Hadislerde işaret olmakla beraber doğrudan isim olarak Cevşen’de de geçmektedir.

“Ey insanlar! Rabbinizden size bir öğüt, kalplerde olana şifa, iman edenlere hidayet rehberi ve rahmet gelmiştir.” Yunus suresi 57

En tesirli terkibi bu zikrederek her hangi bir hastalığın olduğu yere sağ el konulup Efendimizin yaptığı duayı okumalıyız.

“Allahümme ezhibi’l-be’se, rabbennasi eşfi ve enet’ş-şafi la şifae illa şifaüke, şifaen la yuğadirü sekama”

Anlamı: Allah’ım, ey insanların Rabbi bu hastanın ızdırabını dindir, onu şifaya kavuştur. Senden başka şifa verici yokdur, öyle bir şifa verki, bir daha hastalık çekmesin.

Peygamber Efendimiz hastalara şu ifadelerle dua ediyordu:

“Allahümme rabbe’n-nas! Müzhibe’l-be’si işfi ente’ş-şâfi lâ şâfiye illa ente şifâen la yuğâdiru sekamen”

“Ey insanların Rabbi olan Allah’ım! Bu ızdırabı gider. Şifayı veren ‘Sen’sin, ‘Sen’den başka kimse şifa veremez. ‘Sen’ hiç hastalık bırakmayacak bir şifa ver.”

“Ya Şafi” her türlü maddi ve manevi rahatsızlıklardan, hastalıklardan kurtulmak için ihlaslı bir kalp ile ebced değeri olan 391 kere zikredilir.

Şafi ismi ebced değeri kaçtır? Şafi isminin ebced hesaplaması.

Arapça-Osmanlıca isimlerin yazılışları: Şafi: شافی

شافی > Şafi adının ebced hesabı.

ش + ا + ف + ی = 391 300 1 80 10 Şafi isminin ebced değeri : 391 Şafi ismi ebced değeri kaçtır. Şafi adının ebced hesabı. Arapça-Osmanlıca isimlerin yazılışları. Şafi isminin ebced hesaplaması.