EYT'LİLER İÇİN İLK MAAŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Ne zaman maaş alacağını merakla bekleyen EYT'liler için ilk maaş tarihi belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, ilk maaşın Mart ayında olacağını duyurdu.

Ne zaman maaş alacağını merakla bekleyen EYT'liler için ilk maaş tarihi belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, ilk maaşın Mart ayında olacağını duyurdu.

Sözleşmeli memurlar için kadro düzenlemesinin yasalaşmasının ardından dikkatler EYT düzenlemesine yöneltildi. EYT ile ilgili düzenlemelerin ardından merak edilen konulardan biri de maaşın ne zaman alınabileceği oldu. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişini yaptıran vatandaşlar Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin ardından emekli oldu. Şimdi ise ilk maaşlarını ne zaman alacaklarını araştırıyorlar.

EYT'LİLERİN İLK MAAŞI MART AYINDA YATACAK

İlk maaşı ne zaman alacaklarını merak eden EYT'lilerin ilk maaşı Mart ayında yatacak. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM'de EYT düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında EYT düzenlemesinin yasalaşacağının altını çizen Emin Akbaşoğlu, ilk maaşlar için tarihi de açıkladı. Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada; "EYT'yi yasalaştıracağız. 5 adımdan 4 tanesini gerçekleştirdik. EYT'yi şubat ayı içinde yasalaştırıp, mart ayı içinde de maaşlarını almalarını gerçekleştirmiş olacağız." ifadelerinin kullandı.

EYT DÜZENLEMESİ İLE YAŞ ŞARTI ORTADAN KALKTI

Emeklilikte Yaşa Takılanların uzun zamandır beklediği EYT düzenlemesi ile yaş şartı ortadan kalktı. Düzenleme ile birlikte yaş sınırının ortadan kalkmasının ardından 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olan vatandaşlar emekli oldu. EYT düzenlemesi ile yaklaşık olarak 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilmenin heyecanını yaşadı. EYT düzenlemesine dahil olan kadın çalışanlar için 5 bin prim günü ile birlikte 20 yıllık bir sigorta süresi olması gerekli. Bu sınır erkek vatandaşlarda kadınlarda olduğu gibi 5 bin prim günü olurken sigortalılık süresinin 25 yıl olması şartı ile mümkün hale geldi.